The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Marea Unire a Creativilor@Alba Iulia este în plină desfășurare

Articol / 07 Noi 2018 /
  • Marea Unire a Creativilor@Alba Iulia este în plină desfășurare
  • Marea Unire a Creativilor@Alba Iulia este în plină desfășurareSTUDIO MIXAJ
  • Marea Unire a Creativilor@Alba Iulia este în plină desfășurareSTUDIO MIXAJ
  • Marea Unire a Creativilor@Alba Iulia este în plină desfășurareSTUDIO MIXAJ
  • Marea Unire a Creativilor@Alba Iulia este în plină desfășurareSTUDIO MIXAJ
  • Marea Unire a Creativilor@Alba Iulia este în plină desfășurare
  • Marea Unire a Creativilor@Alba Iulia este în plină desfășurare
1/7
Proiectul în premieră națională „Marea Unire a Creativilor@Alba Iulia, organizat de Asociația Cartierul Creativ Carolina, finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și co-finanțat de Primăria Alba Iulia, este în plină desfășurare. În cursul acestei săptămâni au loc cele cinci sesiuni de workshop-uri susținute de experți în DJ-ing, Video design (VJ-ing), Storytelling, Marketing cultural și Design grafic pe panouri interactive, la care participă peste 70 de elevi și studenți selectați.

Mai apoi, în week-end, pe 10 și 11 noiembrie, tinerii participanți la cele cinci sesiuni de workshop-uri vor organiza un Mini festival la Cetatea Alba Carolina și în acest fel vor avea ocazia să aplice în viața reală și pentru un public adevărat tot ceea ce au învățat la cursuri. La festival sunt așteptați toți cei care doresc să vadă cum arată primul festival organizat integral de tineri chiar în Cetatea Alba Carolina. Accesul la eveniment este gratuit și se face pe bază de înscriere la adresa salut@cartierulcreativcarolina.ro.

Programul festivalului arată astfel, iar toate activitățile vor avea loc la Caponiera Apor (în spatele Palatului Apor):

Sâmbătă, 10 noiembrie
•19:30 – 24.00: Expoziție de afișe și panouri interactive realizate de participanții la cursul de design grafic
•19:30 ­ 20:30/21:00: Sesiune de pitching pentru participanții la cursul de Storytelling
•21:00 ‐ 24:00: Sesiune de DJ­ing pentru participanții la cursul de DJ
•21:00 ‐ 24:00: Sesiune de VJ-ing pentru participanții la cursul de video desing/VJ-ing

Duminică, 11 noiembrie
•19:00 – 24.00: Expoziție de afișe și panouri interactive realizate de participanții la cursul de design grafic
•19:00 ­ 20:20: Proiecție de scurt metraje Best of Shorts Up (1)
•21:00 ­ 22:20: Proiecție de scurt metraje Best of Shorts Up (2)
•22:20: After­party

În paralel, tot în perioada 10 - 11 noiembrie, în intervalul 15:00 – 19:00, la Muzeul Principia, în Piața Cetății, va avea loc și Întâlnirea internațională a hub-urilor culturale. Reprezentanții unor hub-uri culturale din Italia, Serbia, Portugalia, Suedia și Estonia vin la Alba Iulia ca să ofere din cunoștințele lor în materie de industrii creative, să supună atenției diferite modele de dezvoltare comunitară prin cultură. Invitaților internaționali li se alătură și specialiști în industrii creative din opt orașe din țară: București, Brașov, Cluj-Napoca, Galați, Iași, Oradea, Piatra Neamț și Timișoara.

BASE din Milano (Italia), KC Lab din Novi Sad (Serbia), Platform for Social Innovation din Aveiro (Portugalia), Lava din Stockholm (Suedia) și Tartu Creative Center din Tartu (Estonia) sunt hub-urile internaționale care vor participa la eveniment. Mai multe detalii despre toți participanții puteți găsi aici.

Despre Marea Unire a Creativilor @Alba Iulia

Proiectul se desfășoară în perioada 5 - 11 noiembrie 2018 și are trei secțiuni complementare: 1. o conferință internațională pe tema dezvoltării comunitare prin cultură la care sunt așteptați reprezentați din mai multe țări europene; 2. o serie de cinci workshop-uri adresate tinerilor care se va încheia cu organizarea unui festival de două zile realizat integral de tineri; 3. o expoziție de panouri interactive.

Finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și co-finanțat de Primăria Alba Iulia, proiectul „Marea unire a creativilor@Alba Iulia” are loc în contextul deschiderii, în următorii ani, a unor noi spații dedicate industriilor creative la Alba Iulia și are rolul de a contura un nou model de dezvoltare comunitară prin cultură și de a stabili un cadru de discuție și schimb de bune practici între centre culturale europene. În același timp, proiectul dorește să familiarizeze publicul local cu specificul industriilor culturale și creative, pentru a se putea dezvolta pe termen lung o strategie în acest sens.

Proiectul se adresează în principal operatorilor culturali, comunității de tineri antreprenori din domeniul industriilor creative, autorităților publice locale și județene, comunității de artiști locali, elevilor și studenților, dar și publicului larg din Alba Iulia.


Despre Asociația Cartierul Creativ Carolina

Cartierul Creativ Carolina este o asociație neguvernamentală înființată în 2017, care reunește membri din industriile creative din Alba Iulia și care are ca scop promovarea valorilor culturale și artistice, activarea, încurajarea și dezvoltarea comunității creativilor și a orașului Alba Iulia, cultivarea și educarea talentului cultural și facilitarea metodelor de dezvoltare a comunității prin cultură. Asociația este o interfață consultativă și constructivă a Municipalității, dar și a altor instituții de administrare în privința politicilor publice culturale, care contribuie la elaborarea, implementarea și promovarea unei strategii la nivel local privind sectorul creativ.


Proiect finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale prin Programul manifestărilor, acţiunilor şi proiectelor de aniversare a Centenarului Marii Uniri (1918-2018) și a Primului Război Mondial (sesiunea 2018) și co-finanțat de Primăria Municipiului Alba Iulia.