The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Lansare ″Vederi încântătoare″

News / 22 Apr 2015 / INSTITUTE.RO
  • Lansare ″Vederi încântătoare″
1/1
Volumul ″VEDERI ÎNCÂNTĂTOARE. Urbanism și arhitectură în turismul românesc de la Marea Neagră în anii ‘60–‘70″ va fi lansat joi, 23 aprilie, ora 19.00, la Hanul Gabroveni —ARCUB, Strada Lipscani 84-90. 
Sunt invitați la eveniment arh. și criticul de arhitectură Françoise Pamfil, istoricul de artă Mirela Duculescu, director al editurii Simetria și artistul Nicu Ilfoveanu. 

Volumul completează principalele teme de cercetare angajate de expoziția ″Vederi încântătoare. Urbanism și arhitectură în turismul românesc de la Marea Neagră în anii ’60–’70″, găzduită de Sala Dalles a Muzeului Național de Artă Contemporană din București între 10 octombrie și 23 noiembrie 2014.
Invitând în paginile sale autori reputați din domeniul istoriei și teoriei arhitecturii, istoriei artei, filmului și antropologiei, volumul reexaminează experiența modernității postbelice pe litoralul românesc punctând: conjuncțiile sensibile dintre „angajamentul social” al amplului proiect de dezvoltare și politicile de (re)prezentare ale turismului local; dintre caracterul excepțional pe care l-a căpătat acest laborator arhitectural în epocă și motivația arhitectului de a participa la dezbaterile culturii arhitecturale postbelice.
Intervențiile autorilor pledează pentru rescrierea semnificațiilor conținute de terenul complex al proiectului litoralului în timpul socialismului și pentru mobilizarea de noi repere teoretice și culturale, renegociind multiplele dimensiuni ale arhitecturii de loisir. Publicația oferă o citire comparativă a litoralului românesc, incluzând o serie de trei texte dedicate litoralului bugar, turcesc și rusesc al Mării Negre.

Volumul bilingv (română / engleză) este editat de istoricul de artă Alina Șerban împreună cu arhitecții Kalliopi Dimou și Sorin Istudor și publicat de Asociația pepluspatru (București). Publicația include o selecție de fotografii din arhivele revistei Arhitectura și AGERPRES, precum și un reportaj fotografic realizat între 2013—2014 de artistul Nicu Ilfoveanu. Designul volumului este conceput de Radu Manelici, iar producția realizată de Atelier Fabrik.