The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

IMACULATURA @ VIENNA DESIGN WEEK

News / 26 Sep 2016 / INSTITUTE.RO
  • IMACULATURA @ VIENNA DESIGN WEEK
  • IMACULATURA @ VIENNA DESIGN WEEK
  • IMACULATURA @ VIENNA DESIGN WEEK
  • IMACULATURA @ VIENNA DESIGN WEEK
  • IMACULATURA @ VIENNA DESIGN WEEK
1/5
IMACULATURA participă la VIENNA DESIGN WEEK în cadrul expoziției de grup "ReRe. Overriding Design with Art and Vice-Versa" (30 septembrie-9 octombrie).

Expoziția "prezintă lucrările unor artiști și designeri români contemporani ce se află la granița dintre cele două medii. Fie că este un artist ce abordează design-ul sau un designer cu preocupări artistice, obiectele rezultate transgresează mediul celuilalt. Aceste suprapuneri generează un tip de obiect artistic hibrid, experimental și de nisă, care nu declansează o contradicție, ci oferă un potențial pentru re-contextualizare, re-formulare și re-gândire a imaginii." Conceptul și selecția artiștilor aparțin curatorilor Roxana Gibescu și Mihai Zgondoiu. 
 
IMACULATURA expune piesa "Nu mă uita".
 
"Nu mă uita" este o mănușă din voal și argint care acoperă palma cu un mesaj: apă, pâine, ciocolată, banane, cafea. O listă de cumpărături sau mai degrabă trusă de supraviețuire în timpul unei depresii severe.
 
"Nu mă uita" face parte din Colecția Invizibilă, o serie de 12 obiecte, 6 reale și alte 6 imaginate. Piesele invizibile, doar descrise la momentul lansării, sunt ulterior executate; timpul scurs între lansare și realizare pune accentul pe proces și pe distanță dintre obiectul imaginat și cel real.
 
"Nu mă uita", este un obiect din textil cu elemente metalice; partea din argint a fost creată de designerul Vika Tonu.
 
 Concept: IMACULATURA
 Design bijuterie: VIKA TONU
 performerl: Oana Tudoran
 Foto: Roald Aron
 
IMACULATURA  suprapune surse și influențe din design grafic, design de obiect, literatură, dans contemnporan, cultură pop și suferință personală.