The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Gala UAD Fashion Design

Articol / 05 Iul 2016 / Maria Neneciu
  • Gala UAD Fashion DesignEmese Bako
  • Gala UAD Fashion DesignSabina Pop
  • Gala UAD Fashion DesignBogdan Duta
  • Gala UAD Fashion DesignEmese Bako
  • Gala UAD Fashion DesignLuis Drajan
  • Gala UAD Fashion DesignLiliana Timis
1/6
Cea de-a 22-a ediție a Galei UAD Fashion Design, unul dintre cele mai prestigioase evenimentele ale Universității de Artă și Design de la Cluj, s-a desfășurat la Săla Polivalentă și a fost, ca în fiecare an, un spectacol al creativității și talentului tinerilor absolvenți de fashion. Gala UAD2016 a însemnat: 16 colecții de LICENȚĂ, 11 colecții de MASTER, peste 60 de modele, peste 1000 de invitați prezenți în sală, o scenotehnică complexă, un podium de peste 70 de metri, dar și un super rooftop party, organizat de revista Beau Monde.

De-a lungul anilor Gala s-a impus ca o platformă de promovare pentru tinerii absolvenți de la Cluj, dar și ca un spectacol complex, unde poți vedea cum vor arăta viitoarele talente din industria fashion-ului. 
 
Colecțiile de anul acesta au impresionat prin curaj, prin diversitate, dar și prin o atenție deosebită pentru suprafețele textile și pentru accesorii. Dintre tinerii designeri de care vom auzi cu siguranță în viitorul foarte apropiat, ne-au impresionat colecțiile semnate de Emese Bako, Bogdan Duță, Sabina Pop, Liliana Timiș și Luis Drăjan, însă toate colecțiile prezentate au impresionat prin studiul volumetriilor și croiurilor generatoare de morfologii vestimentare noi și prin styling-urile elaborate ale fiecărei ținute.
 
Gala UAD a fost locul de lansare pentru foarte mulți designeri care s-au remarcat în industria modei din România și cea din străinătate. Datorită burselor de plasament create de UAD, studenții și masteranzii au putut să aplice și apoi au fost acceptați în internship-uri la brand-uri internaționale renumite: Ann Demeulemeester, Craig Green, Ann Sophie BACK, Nasir Mazhar, BLESS, Erdem, Marios Schwab, Meadham Kirchhoff, Barbara i Gongini, Ashish, Michael Sontag, HAAL, H&M etc. Două din absolventele care au performat în Gala de anul trecut, tocmai au obținut importante rezultate: Andreea Castrase este angajată în biroul de creație H&M Stockholm, departamentul de inovație și Ancuța Sarca a fost una din finalistele concursului Designer for Tomorrow, ce l-a avut ca mentor pe genialul designer Alber Elbaz, care a fost directorul de creație al casei Lanvin, până în 2015. 
 
Mai multe despre colecțiile tinerilor absolvenți de la Cluj veți găsi pe site-ul nostru, iar o mare parte dintre acestea vor putea fi admirate și în cadrul expoziției DIPLOMA, care va avea loc în a doua jumătate a lunii octombrie, la București. 

Expoziția DIPLOMA va reuni cele mai bune lucrări ale departamentelor de Design Vestimentar și Modă din toate Universitățile din țară care au acest departement.