The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Detaliile care spun povestea – interviu cu Kape Illustration

Interviu / 21 Dec 2017 / INSTITUTE.RO
  • Detaliile care spun povestea – interviu cu Kape IllustrationFoto: Evelyne
  • Detaliile care spun povestea – interviu cu Kape Illustration
  • Detaliile care spun povestea – interviu cu Kape IllustrationFoto: Evelyne
  • Detaliile care spun povestea – interviu cu Kape IllustrationFoto: Evelyne
  • Detaliile care spun povestea – interviu cu Kape IllustrationFoto: Evelyne
1/5
De trei ani deja, în luna mai descoperim cele mai noi proiecte Kape Illustration în cadrul secțiunii de Graphic Design de la Romanian Design Week. Grija pentru detalii, stilul inconfundabil și imaginația bogată, fac din fiecare desen un mic univers de explorat cu toată atenția.

Complexitatea execuțiilor poate da impresia unei echipe numeroase de creativi mereu la lucru. În realitate, doi graficieni și o pisică sunt responsabili pentru toată magia.

Despre cum a început totul, despre viața în studio și despre ce îi inspiră din realitatea imediată, merită să citiți povestit tot de ei pentru că narează pe cât de frumos desenează.



„Suntem doi tineri ilustratori din Timișoara. Una bucată Evelyne Krall care visează aproape zilnic să își facă o casă din lut undeva între munți, în sânul naturii, și partenerul ei, veșnicul stresat, Andrei Puică, care desenează și își imaginează des scene din „Suferar” și „Păsări Aprinse”, sperând că va face într-o bună zi tranziția spre benzi desenate.

Ne-am unit forțele prin 2013, dar până atunci am mai avut diverse colaborări. Din acele colaborări de dinainte de Kape Illustration, cea mai complexă lucrare a fost cel dintâi număr al revistei „Terapie de Basm”. A fost o experiență foarte bine primită deoarece am realizat că putem lucra foarte bine împreună.



Așadar, prin octombrie 2013 am încercat să lucrăm în această formă. Am început cu câteva postere pentru diverse evenimente culturale și pe parcurs am tot ajuns să primim diferite alte comenzi (postere, desene de tricou, albume, viniluri, icoane pentru aplicații, decor de scene etc.). De atunci până în prezent am acceptat toate aceste provocări și intenționăm să ne ținem de treabă în continuare. Bineînțeles, ca orice om, avem și noi viața de zi și viața de seară, adică ziua lucrăm la proiecte, iar seara desenăm la benzile noastre desenate, când nu ieșim în oraș. Și așa trece timpul. De fapt, nici nu îți dai seama cum trece timpul.” - echipa Kape Illustration



Ce-i lipsește studioului vostru?
O fisură în spațiul și timpul nostru care ar reprezenta un portal spre o infinitate de alte dimensiuni paralele, ca în „Rick and Morty”. Și așa nu prea călătorim, un portal de genul ăsta ar fi exact ce ne-ar trebui pentru început.



Pe ce muzică vă conturați ideile?
Ascultăm aproape de toate, dar în mare predomină muzica rock: Implant Pentru Refuz, Tuber, Ulver, Monkey3, Mt.Mountain, Triptonus, Methadone Skies, Tool, A Perfect Circle, Puscifer, Nine Inch Nails, Queens Of The Stoneage, Naxatras, Astrodome, Mother Engine, Russian Circles, Nirvana, Samsara Bues Experiment, Deaf Radio, Yuri Gagarin, David Bowie, Chemical Brothers, Radiohead, Massive Attack, Dead Can Dance și multe multe multe altele.



Cum vă inspiră Timișoara?
Ne inspiră foarte mult oamenii sau grupurile și colectivele de oameni cu care interacționăm sau cu care ajungem să colaborăm. Încă o dovadă că suntem interdependenți și ne influnețăm reciproc din inerție. De exemplu, cei de la Implant Pentru Refuz, Ovidiu Hrin, cei de la Auăleu, oamenii din Scârț Loc Lejer, echipa de la Electronic Resistance etc.