The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Cum a fost la Typopassage

Video / 07 Oct 2016 / INSTITUTE.RO
  • Cum a fost la Typopassage
  • Cum a fost la Typopassage
  • Cum a fost la Typopassage
1/3
Montată într-un spațiu neconvențional (gangul de intrare al clădirii istorice din Piața Unirii nr. 5), expoziția a fost vizitată de peste 800 de persoane în seara deschiderii, estimează organizatorii. Atât spațiile din subteranul clădirii, cât și curtea interioară, au fost neîncăpătoare la conferința susținută de invitata Beth Kleber de la Școala de Arte Vizuale din New York, respectiv la concertul Jazzy BIT.
 
Vizitatorii au fost impresionați de spectaculozitatea lucrărilor expuse și, mai ales, de intervenția spațială inedită: accesul în subsol transformat într-o gură de metrou, o instalație  imersivă realizată de Typopassage Tm (concept, instalație paste-up) în colaborare cu Octavian Horvath (sound design).
 
„Am fost impresionată de organizarea evenimentului și de modul original și  inedit de prezentare a colecției Imagini Subterane. Atmosfera relaxată și oamenii prietenoși din Timișoara m-au făcut să mă simt aici ca și la New York.” a declarat Beth Kleber, fondator al Arhivelor Școlii de Arte Vizuale din New York, sosită special la Timișoara pentru a prezenta Imaginile Subterane în cadrul vernisajului. 
Evenimentul s-a încheiat mult după miezul nopții, cu DJ Set-ul intitulat „Mr. Home seeks the Subterranean Blues”, pregătit special pentru eveniment de Mr.H. 
 
Expoziția Imagini Subterane poate fi vizitată până pe 30 noiembrie, la TypeYard / Piața Unirii, nr.5. Este completată de cele două micro selecții de afișe expuse în pasajul tipografic de sub podul Tinereții (D’arc Mal) și la TypoCafe Mokum.
 
typopassage