The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Cele mai frumoase cărți la @RDW 2016

Articol / 17 Mai 2016 / RDW team
  • Cele mai frumoase cărți la @RDW 2016
  • Cele mai frumoase cărți la @RDW 2016
  • Cele mai frumoase cărți la @RDW 2016
  • Cele mai frumoase cărți la @RDW 2016
  • Cele mai frumoase cărți la @RDW 2016
  • Cele mai frumoase cărți la @RDW 2016
  • Cele mai frumoase cărți la @RDW 2016Roland Váczi
1/7
Romanian Design Week va găzdui în Piața Amzei și o expoziție specială – Cele mai frumoase cărți, un proiect cultural cu desfășurare anuală, dedicat designului de carte și dimensiunii artistice a cărții văzută ca obiect.

Proiectul reinstituie designul de carte ca reper în relația cititorului cu cartea. Proiectul a fost inițiat în 2012 ca platformă de dezbatere pe tema designului de carte, atât pentru profesioniștii din lumea editorială, cât și pentru designerii, graficienii independenți și publicul larg, oferind un cadru de apreciere și o perspectivă internațională.

Activitatea centrală este concursul național de design de carte, finalizat cu o expoziție itinerantă a celor mai frumoase cărți din România. Jurizarea are o componentă profesională consistentă care constă în dezbateri între membrii juriului, în interacțiune cu un specialist străin din domeniul designului de carte. Proiectul a multiplicat activitățile prin conferințe, ateliere, activități de stimulare a lecturii, întâlniri profesionale, participarea cărților realizate de ilustratori / designeri români la expoziții și târguri de carte în București, Cluj, Iași, Timișoara și Târgu Mureș, dar și Frankfurt, Leipzig, Londra, Paris, Stockholm.

Selecția de cărţi conține exemple de bună practică în execuție, design și layout, dar mai ales câteva exemple de cărți - concept care adună sub aceleași coperți idee, producție și talent.

Proiectul Cele mai frumoase cărți din România este organizat de Asociația pentru Performanță și Cultură și este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, fiind realizat cu sprijinul mai multor instituţii şi organizații din domeniile cultural, artistic, editorial, educațional, sponsori și massmedia.