The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Anniversaire

News / 10 Dec 2015 / INSTITUTE.RO
  • Anniversaire Anca Dragu
  • Anniversaire
  • Anniversaire
1/3
Salonul de artă și design Anniversaire are loc în perioada 7 - 23 decembrie, la Galateca, care sărbătoreşte finalul de an sub auspiciile cifrei 3: Anniversaire ediţia a 3-a, 3 ani de Galateca şi lansarea shopului online neogalateca.com.

Anniversaire îmbină arta şi designul într-un concept autentic, a devenit deja o tradiţie pentru cei ce îşi doresc să dăruiască cadouri de autor cu ocazia sărbătorilor.Tema aleasă în acest an: REGALITATEA. 
 
Artiştii şi designerii prezenţi în cadrul expoziţiei au creat colecţii inspirate de valorile româneşti, Regina Maria, Casă Regală. Peste 30 de artişti şi designeri consacraţi, dar şi tineri absolvenţi sunt prezenţi în cadrul salonului: Daniela Fainis, Aurel Tar, Mihai Zgondoiu, Obie Platon, Ioana Sisea, Alexandra Abraham, Vika Tonu, Alexandru Nimurad, Anca Dragu, Mădălina Andronic, Alina Mărgulescu, Chrisa Dobreanu, Dorina Horatau, Laura Bonciu, Irina Neacşu.
 
Obiectele de design expuse, precum cele realizate de Dorina Horătău sau Chrisa Dobreanu, au o componentă specială din punct de vedere al materialelor, acestea fiind realizate cu materiale textile 100% româneşti provenite de la ultima fabrică de ţesături naturale – Prodin.

Un alt exemplu sunt hainele Alinei Mărgulescu realizate din borangic, ţesut în România, provenit de la singura crescătorie de viermi de mătase din judeţul Vâlcea.
 
Pe de altă parte, în zona de artă, nu lipsesc umorul şi integrarea în tema regală: “În lucrarea “Briganda Bond our Bond” – 2015,  "cheia de boltă" a seriei este dată de inserarea imaginii lui Florin Piersic în distribuţia Bond. Am considerat că rolul făcut de Florin Piersic din filmul românesc “Racolarea” din 1985  este similar cu rolurile Bond....cu alte cuvinte într-o oarecare măsură Agentul 5 a fost un “007” românesc”, a declarat artistul vizual Aurel Tar.