The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

4321 START // YOUNG CREATIVES SHARING THEIR EXPERIENCE @DIPLOMA: ALINA DOBRICĂ

Articol / 04 Mar 2019 / The Institute
  • 4321 START // YOUNG CREATIVES SHARING THEIR EXPERIENCE @DIPLOMA: ALINA DOBRICĂAlina Dobrică
  • 4321 START // YOUNG CREATIVES SHARING THEIR EXPERIENCE @DIPLOMA: ALINA DOBRICĂRelații bidimensionale în spațiul tridimensional, DIPLOMA 2018
  • 4321 START // YOUNG CREATIVES SHARING THEIR EXPERIENCE @DIPLOMA: ALINA DOBRICĂRelații bidimensionale în spațiul tridimensional, DIPLOMA 2018
  • 4321 START // YOUNG CREATIVES SHARING THEIR EXPERIENCE @DIPLOMA: ALINA DOBRICĂRelații bidimensionale în spațiul tridimensional, DIPLOMA 2018
  • 4321 START // YOUNG CREATIVES SHARING THEIR EXPERIENCE @DIPLOMA: ALINA DOBRICĂRelații bidimensionale în spațiul tridimensional, DIPLOMA 2018
1/5
În așteptarea ediției de anul acesta a festivalului tinerilor absolvenți de facultăți creative, DIPLOMA, ne-am propus să aflăm cum au perceput experiența artiștii proaspeți expuși la ediția din 2018. Vă prezentăm o serie de mini interviuri cu insighturi despre festival care să dea curaj și motivație și absolvenților de anul acesta să-și înscrie lucrările de diplomă în expoziție.

Am stat de vorbă cu Alina Dobrică, absolventă a Facultății de Arte, Bucureşti, secția CSM, care a expus la DIPLOMA 2018 proiectul ei de dizertaţie, Relații bidimensionale în spațiul tridimensional.

Subiectul lucrării sunt traumele stradale ale orașelor din Europa pe care artista le-a vizitat, alese după importanța pe care o au în contextul mondial al sticlei. Procesul de transformare a hărților este în strânsă legătură cu experiența personală. Acestea au fost mai apoi compuse într-un sistem de hărți personale, care au căpătat forma unui jurnal de călătorie. Hărțile rezultate au fost transpuse în obiecte sferoide din sticlă.


4321 Start, experiența Alinei la DIPLOMA 2018:

4 cuvinte care descriu cel mai bine experiența ta la DIPLOMA.

Bucurie, satisfacţie, echipă şi profesionalism.

3 lucruri pe care plănuiești să le faci în următorii 5 ani.

Plănuiesc să învăţ în continuare (pentru că am foarte multe de aflat din domeniul prelucrării sticlei), să dezvolt partea tehnică şi să profesez, desigur.
În acest moment învăţ tehnici noi din domeniul sticlei la Facultatea din Riga şi în atelierul unui artist-designer de aici. Şi de aici vom vedea ce se întâmplă mai departe.

2 motive pentru care ai ales artele.
Nu ştiu, mereu am meşteşugărit şi am desenat. La început era o joacă, acum a devenit parte din stilul meu de viaţă, care este tot o joacă.

1 lucru care te-a bucurat/ţi-a plăcut mult în timpul festivalului.
Dificil. Uite cum facem: eu enumar ce mi-a plăcut, iar voi selectaţi. 
Cum am spus mai sus: în primul rând echipa a fost fresh şi cool, apoi organizarea, pentru care vreau să vă felicit! Spaţiul a fost impecabil şi din toate astea rezultă un profesionalism impecabil. Nu vreau să uit nici conferinţele cu artiştii consacrati care au fost destul de utile. A fost super experienţa. Aşadar, un mare merci!
_____________________________________________________________________________

DIPLOMA, cel mai amplu eveniment dedicat viitoarei generații de artiști și creativi din România, prezintă cele mai bune lucrări ale absolvenților facultăților vocaționale, din dorința de a încuraja tânăra generație de artiști să își prezinte și promoveze universul creativ în fața unui public larg, dar și din convingerea că încurajarea dialogului între discipline, Universități și între tinerii absolvenți și specialiștii consacrați poate contribui real la dezvoltarea mediului artistic și creativ local.