The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Tur Cartierul Creativ@JPI Urban Europe, Agora Strategic Dialogue

/ 26 Apr 2018 /
  • Tur Cartierul Creativ@JPI Urban Europe, Agora Strategic Dialogue
  • Tur Cartierul Creativ@JPI Urban Europe, Agora Strategic Dialogue
  • Tur Cartierul Creativ@JPI Urban Europe, Agora Strategic Dialogue
  • Tur Cartierul Creativ@JPI Urban Europe, Agora Strategic Dialogue
1/4
În cadrul JPI Urban Europe, Agora Strategic Dialogue, care a avut loc la București anul acesta, am organizat, alături de arh. Vera Marin (Asociația Pentru Tranziție Urbană), un tur în Cartierul Creativ. 
 
JPI Urban Europe, Agora Strategic Dialogue, un eveniment al JPI URBAN EUROPE, în parteneriat cu UEFISCDI, și-a propus să faciliteze schimbul de experiență între actorii din diverse orașe și regiuni europene, cei prezenţi contribuind la analiza potențialului, barierelor și provocărilor legate de tranformarea urbană, în cadrul WORKshop-urilor tematice, dar și să exploreze iniţiativele locale pentru dezvoltare urbană în cadrul WALKshop-urilor prin București, printe care s-a numărat și cel dedicat Cartierului Creativ. 
 
Reprezentanții mediului de afaceri și de cercetare, ai administrațiilor locale, furnizorii de infrastructură urbană, membrii organizațiilor din societatea civilă, ai comunităților create în jurul temelor dezvoltării urbane dar și inițiative incipiente conexe au avut ocazia să dezbată care sunt noile tendinţe ale transformării urbane sustenabile. 
 
Turul Cartierul Creativ și-a dorit să le prezinte acestora potențialul industriilor creative de a contribui la regenerarea și dezvoltarea urbană, dar și-a propus mai ales să prezinte celor înscriși un context local, să dezbată atât provocările pe care Bucureștiul le ridică, dar și să genereze un dialog care poate fi benefic pentru identificarea unor soluții.