The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Museum Meet Museums

News / 05 Sep 2017 / INSTITUTE.RO
  • Museum Meet Museums
1/1
Rețeaua Națională a Muzeelor din România (RNMR) organizează seminarul muzeal internațional Museums Meet Museums, în perioada 15 - 16 septembrie 2017, la Muzeul Țăranului Român, la București.

Acest seminar își propune dezvoltarea unui mediu dinamic și interactiv pentru relaționare profesională nu numai pentru România, ci și pentru Europa de Est și de Sud-Est, aducând laolaltă specialiști din cadrul unora dintre cele mai cunoscute muzee ale lumii.

Tema primei ediții a seminarului este “Opening up the exhibition” la care vor participa peste 150 de specialiști din domeniu, din 8 țări. Experți muzeali și profesioniști de talie internațională vor dezbate în jurul modalităților inovatoare de proiectare a unei expoziții, a dezvoltării conținutului acesteia, despre modul de interpretare a colecțiilor, dar și despre cum pot fi utilizate noile tehnologii pentru a pune în valoare colecțiile muzeale. 
 
Printre cei care vor susține prezentări se numără Nina Simon, Mikael Mohamad, Lia Perjovschi sau Michele Lanzinger, personalități în domeniul cercetării și dezvoltării muzeale. 

Nina Simon a fost denumită de către Smithsonian Magazine o vizionară și este unul dintre cele mai importante nume ale universului muzeal internațional. De-a lungul anilor a curatoriat sute de expoziții pentru marile muzee ale lumii, iar acum deține funcția de director executiv al Muzeului de Artă și Istorie din Santa Cruz. Este autoare a best-seller-urilor The Participatory Museum, The Art of Relevance, dar și a numeroase articole publicate pe blog-ul său Museum 2.0 blog.
 
Mikael Mohamed este Head of International Relations în cadrul Muzeului Național al Civilizațiilor Europene și Mediteraneene din Marsilia, Franța. Muzeul se remarcă prin expozițiile și forma curatorială a acestora, elemente care ajută la o mai bună înțelegere a societății actuale, fiind unic în Europa.  
 
Lia Perjovschi este unul dintre artiştii români de renume pe plan internaţional, care a expus în spaţii prestigioase dedicate artei contemporane. Este fondator și coordonator al Arhivei de Artă Contemporană și al Muzeului Cunoașterii, un proiect aflat încă în fază de dezvoltare. Activitatea sa poate fi sumarizată în peste 500 de expoziții, lecturi și workshop-uri ce au avut loc în toată lumea.
 
Michele Lanzinger este CEO al MUSE Science Museum din Trento, Italia. Sub conducerea sa, muzeul și-a dezvoltat sucursalele teritoriale, crescând de la 2 la 7. Expozițiile temporare, laboratoarele și zonele de cercetare s-au dublat, numărul personalului a crescut, iar numărul vizitatorilor depășește 550.000 pe an, de la 65.000. MUSE este bazat pe un nou concept dedicat științei, naturii și societății.