The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

IMM-urile pot aplica pentru un program gratuit de dezvoltare strategică

Articol / 07 Iun 2018 / The Institute
  • IMM-urile pot aplica pentru un program gratuit de dezvoltare strategică
1/1
Peste 500 de manageri și antreprenori din patru regiuni vor beneficia de un mix de instrumente de formare profesională. 

Compania de consultanță Iceberg anunță lansarea proiectului CUPA (Capital Uman Performant și Adaptabil) prin care manageri și antreprenori din regiunile Centru, Vest, Nord-Vest și Nord-Est vor putea să se înscrie la cursuri de formare antreprenorială, sesiuni de business coaching și workshop-uri de planificare strategică.


Vizate sunt industriile cu potențial de creștere și inovare: Industria Lemnului și a mobilei, Industriile Creative, Industria auto și componente precum și Tehnologia Informațiilor și Telecomunicațiilor - cumulat, aceste industrii contribuie semnificativ la PIB-ul României, angajează sute de mii de persoane și sunt un factor cheie în exporturile țării.

Tocmai pentru că sunt domenii în continuă dezvoltare, formarea profesională a managerilor și angajaților reprezintă un factor de competitivitate - valorificarea la maxim a potențialului angajaților nu este doar un obiectiv strategic, atunci când este completat cu o echipă competentă de HR, de planuri de acțiune privind formarea profesională a angajaților și de o rețea de susținere a managerilor și antreprenorilor cu viziune pe termen lung. De altfel, majoritatea angajaților consideră formarea la locul de muncă drept cea mai bună metodă de învățare (cf. studiului Kelly Global Workforce Index, 2013) - costurile formării fiind principala barieră atât pentru angajați cât și angajatori. Un alt studiu realizat de Institutul de Știinte ale Educației evidențiază interesul tot mai mare al companiilor pentru formarea propriilor angajați: peste jumătate dintre angajatorii investigati sunt preocupați de formarea profesională a angajaților, și implicit de dezvoltarea de strategii pe termen lung pe această temă.

Proiectul CUPA vine să adreseze tocmai aceste nevoi ale IMM-urilor din cele patru regiuni de dezvoltare. Proiectul durează 12 luni și va cuprinde următoarele activități:
• Cursuri de formare antreprenorială pentru 445 de manageri și antreprenori din IMM-uri
• Cursuri de dezvoltare strategică pentru 60 de angajati din departamentele de resurse umane ale IMM-urilor
• Sesiuni de exersare-testare a cunoștintelor, inclusiv prin intermediul unei aplicații-instrument TIC de invățare continuă de la distanță
• Workshop-uri pe tema planificării strategice specifice IMM-urilor, precum: viziune, misiune, obiective, resurse, valori
• Business coaching pentru 100 de manageri și antreprenori
• 55 IMM-uri sprijinite în elaborarea unei planificări strategice pe termen lung

Înscrierile se vor lansa pe site-ul www.iceberg.ro în luna iunie 2018. Locurile la cursurile de formare se vor ocupa în ordinea înscrierii. Participarea la activitățile proiectului este gratuită, costurile fiind co-finanțate prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 - axa prioritară 3 (Locuri de muncă pentru toți). 


Despre Iceberg
Iceberg este o companie de consultanță și training în management, strategie, finanțări, dezvoltare, energie și comunicare. Prin proiectele pe care le dezvoltăm pentru clienții noștri, livrăm inovație și îmbunătățim performanța din companiile și instituțiile cu care lucrăm.

Despre proiectul CUPA
CUPA (POCU/227/3/8/117967) este un proiect finanțat din fonduri europene, mai exact din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) în cadrul componentei ”România profesională - Resurse umane competitive”, axa prioritară 3 - Locuri de muncă pentru toți.
Proiectul este implementat de Iceberg Consulting SRL, în calitate de Beneficiar.
Obiectivul general al proiectului este reprezentat de adaptarea sustenabilă pe termen lung a activității IMM-urilor la dinamica sectoarelor economice cu potențial competitiv cf. SNC / de specializare inteligentă cf. SNCDI prin creșterea numărului de angajați din regiunile Centru,
Nord-Vest, Vest, Nord Est, care beneficiază de instrumente, metode, practici standard de management ale resurselor umane și de condiții de lucru îmbunătățite.
Aria de implementare este reprezentată de Regiunile Centru, Nord-Vest, Vest, Nord Est.
CUPA are o durată de 12 de luni, implementându-se în perioada iunie 2018 – iulie 2019.