The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Prânz la ENERGIEA

Articol / 30 Aug 2018 /
  • Prânz la ENERGIEA
  • Prânz la ENERGIEA
  • Prânz la ENERGIEA
1/3
Energiea spune povestea unei foste tipografii de la inceputul secolului. În 1915, Stabilimentul de Arte Grafice Energiea devenea prima utilitate comercială a spaţiului aflat la parterul clădirii din strada Brezoianu nr. 4.

În vremea aceea, strada se numea Domniţa Anastasia, iar clădirea impozantă de la numărul 4 era singura de felul ei din zonă. A fost construită începând cu anul 1913 și finalizată în 1915, de către doctorul chirurg Anastasievici Leonte – președinte al Societăţii de Cultură Macedo-Române. 



Clădirea are patru etaje, cu cate două apartamente spaţioase pe palier și o scară separată cu garsoniere pentru servitori. Tipografia a funcţionat pană prin anii 1923, aici tipărindu-se in principal cărţi și reviste ale vremii. Energiea de azi este liantul intre cele doi majore utilităţi ale spaţiului din Brezoianu 4, de-a lungul timpului: tipografie și restaurant / bar. La intrarea in pub, deasupra mașinii de indoit cotoare Karl Krause, sunt expuse trei cărţi ieșite de sub prese in acea perioadă la Stabilimentul de Arte Grafice.