The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Oficiul 1 – aduce poșta din era prohibiției

Articol / 20 Dec 2018 / The Institute
  • Oficiul 1 – aduce poșta din era prohibițieiOficiul 1
  • Oficiul 1 – aduce poșta din era prohibițieiOficiul 1
1/2
Reușești, într-un final, să te desprinzi de lucrările de la Galeria Contemp și să continui descoperirea cartierului. Și cotești stânga pe strada Matei Millo, care adăpostește ultimele scrieri ale Luciei Demetrius, prozatoare cunoscută din epoca marilor clasici. În partea dreaptă, îți captează atenția un vechi oficiu poștal, de unde oamenii obișnuiau să-și ridice coletele, însă acum este doar o altă clădire gri a Bucureștiului... cu o bicicletă în geam. Uneori, ușa de la intrare este întredeschisă și, dacă ești curios, poți păși în vechiul oficiu poștal. Aici vei descoperi o ușă cu cod. Alteori, îți încerci norocul, ceri indicații oamenilor din cartier și urmezi indicii generale care te conduc înapoi în perioada anilor ‘20. Timpurile prohibiției americane sunt aduse în prezent printr-o construcție în stil bauhaus, cu pereți gri care contrastează cu scaunele roșii, după modelul oficiului de afară. Barmanii îți vorbesc lejer, sunt școliți în ale cocktailurilor și se joacă cu aromele și creează propriile băuturi, pentru fiecare în parte. Oficiul 1 este un loc aparte al cartierului, care-ți destăinuie povești ale începutului de secol trecut, după modelul barurilor din Amsterdam.