The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Gard în gard cu Grădinile Cișmigiu

Articol / 06 Dec 2017 / INSTITUTE.RO
  • Gard în gard cu Grădinile Cișmigiu
  • Gard în gard cu Grădinile Cișmigiu
  • Gard în gard cu Grădinile Cișmigiu
  • Gard în gard cu Grădinile Cișmigiu
1/4
Alături de partenerii de la Storia.ro am demarat în cadrul Cartierului Creativ o serie de recenzii despre spațiile descoperite în această zonă și potențialul lor. Ne-am oprit asupra unui apartament special de lângă grădinile Cișmigiu, un spațiu nostalgic, cu un ADN special, înrădăcinat în anii '30, dar cu privirea îndreptată către viitor. Dacă despre potențialul comercial și creativ al acestei zone am mai discutat, în acest episod am vrut să ne concentrăm pe calitatea vieții rezidențiale în această zonă.



Ne-am oprit asupra acestui apartament boem, cu o suprafață de peste 130 mp, deoarece considerăm că îmbină avantajele esteticii și ale arhitecturii interbelice cu poziționarea gard în gard cu grădinile Cișmigiu. Totodată, se potrivește perfect cu un stil de viață modern, fiind situat într-o zonă în care micile afaceri creative se deschid din ce în ce mai des, atât la bulevard, cât și pe străduțe cotlonite ce își dau întâlnire în... parc. Cișmigiul a reprezentat dintodeauna centrul “verde” al vieții sociale bucureștene, atât în perioada în care acest bloc se construia, dar și astăzi.



În jurul parcului vei găsi multe cafenele hip, probabil cea mare densitate de baruri și localuri frecventate de comunitatea creativă bucureșteană, dar și ce a mai rămas din infrastructura de teatre și cinemateci cu istorie. Tot pe străduțele din jurul parcului vei putea găsi și liniște, mai ales în zilele de weekend, dar și florării, spectacole, magazine speciale și mici grădini interioare de blocuri cu istorie, dar ce e mai important- vei găsi “vecini” interesanți, mulți dintre cei care formează comunitatea creativă bucureșteană locuind în zonă.



Îngrădit de două dintre bulevardele mari ale Bucureștiului, Știrbei Vodă și Bd. Elisabeta, ambele cu sensuri unice, Cișmigiul este și un centru simbolic, verde, a ceea ce înseamnă viața cosmopolită a Bucureștilor. Astăzi, Cișmigiul este locul de întâlnire pentru un picnic în zilele de primăvară și pista de alergat pentru marea majoritate a celor care locuiesc în centrul Bucureștiului, precum și locul de joacă preferat al copiilor acestora. Așadar, este o zonă care are multe avantaje, inclusiv rezidențiale, de aceea reprezintă pentru mulți și “acasă”.


Toate proprietățile identificate în acest demers de mapare a Cartierului Creativ din București sunt listate pe Storia.ro. Mai multe detalii despre acest apartament poți găsi aici.