The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Fashion Day Out: Sors Lab

Articol / 22 Oct 2018 /
  • Fashion Day Out: Sors LabSors Lab
  • Fashion Day Out: Sors LabSors Lab
1/2
Cartierul Creativ se bucură de o concentraţie impresionantă de showroom-uri, concept store-uri şi ateliere de fashion, aşa că te invităm pe un traseu al celor mai şic poveşti de cartier ca să îţi facem cunoştinţă cu designerii sau antreprenorii din spatele lor.

Sors Lab

Carmen Secăreanu este unul dintre cei mai talentaţi și mai premiaţi designeri români, iar showroom-ul acesteia, deschis în 2014, în cadrul Romanian Design Week, este unul dintre cele mai populare spaţii creative din zonă. Acesta se află pe calea Griviţei, colţ cu Semicercului, într-unul dintre memorabilele blocuri interbelice din zonă. Dacă îi faceţi o vizită (cu programare), cel mai probabil o veţi cunoaște și pe Carmen, care are aici și atelierul și care ne-a povestit puţin despre spaţiu și despre cum s-a conturat el: “Știam spaţiul de câţiva ani, este o clădire-monument, construită special cu aceste spaţii cu destinaţie comercială. Îmi place că e luminos, are tavan înalt, iar amenajarea am făcut-o eu, așa că și asta îmi place”.

Cât despre Cartier și zona Griviţa, aceasta spune că este colorată, dar și foarte complicată: “Deși, acum aproape patru ani, când am luat spaţiul, părea că se ridică zona, a devenit mai proastă, de fapt, câteva clădiri s-au degradat total între timp, una, cu știinţa proprietarului, miroase urât, de trei luni se sapă intens - întâi au căutat ţevile, pe urmă le-au găsit, e o gălăgie și mizerie de nu te vezi. Înţeleg că în alte ţări constructorii primesc amendă dacă tergiversează terminarea unei lucrări, probabil că acolo primăriile au și hărţi cu amplasarea conductelor și a ţevilor”, ne-a povestit Carmen despre Griviţa, care mărturisește însă că este foarte lungă, diversă și colorată și cuprinde, totodată, curtea generoasă de la J’ai Bistrot, magazinele foarte la îndemână cu efecte pentru pictură și bricolaj, o nouă cafenea. Printre ele, veţi descoperi și atelierul lui Carmen, cu tavane înalte și geamuri mari, dar mai ales cu creaţiile spectaculoase marca Secăreanu.