The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Expoziții @Cartierul Creativ hub+store

Articol / 14 Mai 2018 / The Institute
  • Expoziții @Cartierul Creativ hub+store
  • Expoziții @Cartierul Creativ hub+store
  • Expoziții @Cartierul Creativ hub+store
1/3
EXPOZIȚIA SWEDISH FASHION AND DESIGN STORIES
Ambasada Suediei la București, în parteneriat cu Institutul Suedez
Expoziția de imagine și text ’Swedish Fashion and Design Stories’ prezintă esența scenei suedeze de design din ultimii 15 ani. În cadrul ei, sunt prezentați designeri deschizători de drum și reprezentanți ai generației de designeri tineri care duc mai departe povestea artei, a măiestriei și a conștiinței sociale.

EXPOZIȚIA INDUSTRIELL
IKEA
 Conceptul expoziției este “Realizat manual-Produs în Masă” – un exemplu de colaborare și un mod de lucru cu totul nou pentru IKEA, care a dus la o colecție complet neașteptată. Creată în colaborare cu designerul olandez Piet Hein Eek, colecția INDUSTRIELL explorează imperfecțiunea și păstrarea amprentei umane într-un produs. Acesta este farmecul INDUSTRIELL: chiar dacă este produsă în masă, fiecare obiect este imperfect și unic. 
 
SHOWCASE DE GRAPHIC DESIGN
EPSON
Epson va prezenta un showcase de grafică pe tricouri și va promova trei tineri designeri români, câștigători ai competiției de ilustrație organizată în luna martie. În zilele de 19 și 20 mai vor avea loc demonstrații de printare cu cea mai nouă imprimantă pe textile direct-to-garment.

THE WETLAND
STUDIOSET
Instalația transmedia își propune să arhiveze rutina contemporană rurală și să reinterpreteze specificul unui sat românesc izolat din Delta Dunării, folosind tehnologii imersive. Letea s-a format ca un adăpost pentru refugiații veniți din zone de conflict la începutul secoului al 18-lea, iar populația reunea inițial ucrainieni, turci, ruși, aromâni. În timp, satul a suferit multiple tranformări, într-un context în care depopularea accelerată și privatizarea forțată afectează regiunea iremediabil.