The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

5 din cartier // 2 - 8 iulie 2018

Articol / 02 Iul 2018 / Lori Alexe
  • 5 din cartier // 2 - 8 iulie 2018
1/1
 E timpul să vă punem la curent cu recomandările noastre pentru săptămâna 2-8 iulie. Iată rubrica „5 din cartier” sau ce nu trebuie să ratați în perioada următoare.


1. Fotografia în social media by fotografulanului.ro // 03 iulie // @J’ai Bistrot

Într-o lume modernă plină de inovație și de tehnologie avansată, fotografia își găsește rolul binemeritat. FAR dorește să înțelegem cât de importantă este fotografia în viețile noastre și cum să facem ca mesajul transmis prin intermediul unei fotografii să ajungă la cât mai mulți oameni cu ajutorul canalelor sociale: Fotografia în social media. Pe 3 iulie, în grădina de la J'ai Bistrot București, FAR ne prezintă echipa și proiectul Fotograful Anului în România.

Gazda evenimentul va fi Alex Damian.
Invitați: Blogu lu' Otrava & Alexandru Negrea
La finalul serii, Ana Coman ne va bucura cu un concert acustic.

Fotograful Anului în România (www.fotografulanului.ro) este un concurs de fotografie care își propune să premieze și să aducă în atenția publicului pe cei mai buni creatori români din acest domeniu. Este un concurs deschis, cu 12 secțiuni, cu premii de peste 85.000 lei și un juriu format din profesioniști români și străini, asociați cu publicații de prestigiu, membri în juriile celor mai importante competiții de profil din lume.

Platforma Fotograful Anului în România, dincolo de competiția propriu-zisă, își propune să ofere celor mai buni dintre participanți burse, stagii de pregătire și cursuri, precum și mentorat cu fotografi și editori foto ai unor publicații internaționale. De asemenea, vom sprijini câștigătorii în evoluția profesională, oferindu-le expunere în media națională și internațională.

Aplicațiile se pot depune în perioada 25 iunie – 10 septembrie 2018.
Găsiți toate detaliile despre condiții și înscriere pe site-ul: www.fotografulanului.ro.

2. Lansare „Olga” de Henri de Grandmaison // 05 iulie // @Librăria Humanitas de la Cișmigiu

Editura Vremea și Librăria Humanitas de la Cișmigiu ne invită joi, 5 iulie, de la ora 19.00, la lansarea volumului „Olga sau Întoarcerea la Țibănești” de Henri de Grandmaison, apărut în colecția Aristocărți a Editurii Vremea.

Invitați, alături de autorul francez vor fi: arh. Serban Sturdza, Ruxandra Racoviță, arh. Alexandru Beldiman. Moderator: Silvia Colfescu. Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe.

Olga sau întoarcerea la Țibănești
Acțiunea acestui roman se petrece în contextul istoric al trecerii violente de la luminoasa epocă interbelică la "epoca de aur", așa cum a fost această trecere resimțită de familiile aristocrate ale României. Decăderea financiară și socială nu a atras și decăderea morală a românilor de familie bună. Pe unii greutățile i-au doborât prin depresie, pe alții i-au făcut mai puternici, niște supraviețuitori. În ciuda suferințelor pe care personajele trebuie să le experimenteze în această carte, există un final fericit ce restabilește dreptatea - căderea comunismului și recuperarea averii abuziv răpite de stat.

"Olga sau întoarcerea la Țibănești" este o carte de ficțiune, inspirată parțial din amintirile Olgăi Racoviță, amintiri povestite scriitorului francez Henri de Grandmaison. Cartea a apărut cu ani în urmă în Franța, iar acum este tradusă în limba română și publicată la Editura Vremea.

3. Tur ghidat: Vedute Venețiene din colecția Intesa Sanpaolo // 07 iulie // @MNAR

Cel de-al doilea tur ghidat din cadrul expoziției „Vedute Venețiene din colecția Intesa Sanpaolo” va avea loc sâmbătă, 7 iulie, începând cu ora 11.00! Acesta va fi susținut de către Cosmin Ungureanu, specialist MNAR

Expoziția prezintă în premieră operele câtorva dintre cei mai cunoscuți artiști italieni (dar nu numai) care au contribuit la consolidarea și răspândirea noului gen artistic pe parcursul secolului al XVIII-lea.

„Capriccio cu biserică gotică și lagună” de Canaletto (Veneția, 1697 – 1768), „Vedere spre Canal Grande cu Riva del Vin și Riva del Carbon” de Michele Marieschi (Veneția, 1710 – 1744), „Piața San Marco către San Geminiano” de Francesco Guardi (Veneția, 1712 – 1793) și „Vedută cu Santa Maria della Salute și Punta della Dogana” de Hendrik Frans van Lint (Anvers, 1684 – Roma, 1763) ne poartă printre clădiri, locuri, colțuri devenite definitorii pentru geografia, arhitectura și atmosfera Veneției, oraș care a contribuit din plin la dezvoltarea vedutei grație atracției exercitate asupra a nenumărate generații de amatori de artă.

Lucrările prezentate în expoziție provin din Colecția Intesa Sanpaolo, Gallerie d'Italia – Palazzo Leoni Montanari, Vicenza. Banca Intessa Sanpaolo este deținătoarea unei importante colecții – peste 20.000 de piese, dintre care mai mult de jumătate de o valoare culturală deosebită – prezentată publicului în trei palate istorice, foste sedii ale băncii reorganizate ca instituții muzeale în centrele orașelor Milano, Napoli și Vicenza.

Intrarea se face pe baza biletului de intrare în expoziție (10 lei) și în limita locurilor disponibile.

Muzeul Național de Artă al României, Parterul Galeriei Naționale
14 iunie – 15 iulie 2018
Program de vizitare: miercuri – duminică, 10.00 – 18.00
Gratuit: prima miercuri din fiecare lună

4. Avanpremieră „Republica Melania” // 07, 08 iulie // @Teatrul Odeon

Teatrul Odeon are plăcerea să anunțe avanpremiera „Republica Melania” de Irina Nechit.
Regia: Gelu Colceag
Scenografia: Adrian Damian
Asistent regie: Alexandru Bogdan
Light-design: Cristian Niculescu
Video: Luca Achim
Cu: Rodica Mandache și Emanuel Varga
Durata: 1h15
Preț bilete: 30 lei, redus 15 lei

„Am scris Sfaturile Melaniei în semn de recunoștință pentru generația părinților mei, născuți în anii treizeci, la fel ca Melania. Oamenii din această generație au supraviețuit anexării Basarabiei la URSS, apoi celui de-al doilea război mondial urmat de foametea din 1947, represiunilor staliniste, colectivizării, „stagnării” brejneviste, prăbușirii Uniunii Sovietice, perioadei de tranziție, ajungând să vadă și efectele pustiitoare ale migrației de după 2000. Rămâne o enigmă pentru mine, cum au rezistat, cum au înfruntat greutățile, cum și-au salvat sufletele.

Melania are credință și speranță, chiar dacă nu e în întregime sigură ce înseamnă credința ei sau la ce e bună speranța ei. Melania pentru mine e o șansă de mântuire. ” Irina Nechit
Primele reprezentații: 7 și 8 iulie, ora 19.30, Sala Studio. 

5. Addictive food // @Bistro Raw Vegan // L-V: 10.00 - 19.00, S: 11.00 - 16.00

Bistro Raw Vegan este un restaurant de pe strada Transilvaniei nr. 11 unde găsiți bunătăţi raw vegan, gătite delicios. E suficient să arunci o privire pe profilul lor de Facebook ca să te hotărăști să le calci pragul: orez cu linte și dressing avocado, Baba Ganoush, paste din dovlecel, busuioc și caju, tortul fără gluten din ceai matcha, mere verzi și lime. Unde mai pui că livrează și la domiciliu. Află mai multe sau plasează o comandă chiar pe site-ul lor.