The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

5 din cartier // 19-25 martie 2018

Articol / 19 Mar 2018 / Lori Alexe
  • 5 din cartier // 19-25 martie 2018
1/1
Am revenit cu rubrica de recomandări „5 din cartier” pentru săptămâna aceasta sau lucrurile pe care nu vrem să le scăpați din vedere.


1. Matt Haig în dialog cu Ana-Maria Onisei // 20 martie // @Humanitas Cișmigiu

Marți, 20 martie, ora 19.00, aveți ocazia să îl cunoașteți pe scriitorul britanic Matt Haig în cadrul unui interviu prin Skype cu jurnalista Ana-Maria Onisei, prilejuit de lansarea romanului „Cum să oprești timpul”.

Matt Haig este autorul bestsellerului Reasons to stay alive și al altor cinci romane extrem de bine primite, precum The Radleys și Umanii. „Cum să oprești timpul” este o poveste nebunească și dulce-amară despre cum te poți pierde și regăsi, despre iminența schimbărilor și despre zecile de vieți de care ai nevoie ca să înveți cum să trăiești cu adevărat.

2. Vernisaj Pentagon/ Pentagramă // 23 martie // @Galateca

În perioada 23 martie-14 aprilie, galeria Galateca găzduieşte expoziţia artistului vizual Liviu Stoicoviciu, o inedită introspecţie care are ca temă explorarea din punct de vedere estetic a relaţiei petagonului, pentagramei şi secţiunii de aur. Pe 23 martie are loc vernisajul expoziției Pentagon/Pentagramă.

Liviu Stoicoviciu a reuşit să compună, într-o ordine firească, un întreg concept estetic, care se descoperă publicului, de la primele semne, până la complexitatea formelor actuale. Împreună cu lucrări realizate în perioada 1992-2017, vor fi prezentate pentru prima dată, o serie de schiţe si desene de la începutul cercetării, din anii ’70.

3. Aniversare 6 ani Energiea // 25 martie // @Energiea

EnergiEA sărbătorește 6 ani de existență alături de șase dintre cele care-i dau energia. Alături de Andreea. Și Karin. Și Ancuța. Și Oana. Și Nadine. Și Gabi. Energiea este definită de cele din fața și spatele barului, de cele care îi inventează meniul și cele care-l citesc în sală, de proiectele care prind contur la mese și poveștile care se spun pe terasă. Evenimentul aniversar va începe cu un vernisaj pop-up, duminică, pe 25 martie, de la 4 după-amiaza.

4. Concert deschidere Festivalul CHEI // 25 martie // @Ateneul Român

Festivalul CHEI ajunge la ediția a X-a. Universitatea Națională de Muzică București ne invită duminică, 25 martie, ora 19.00, la concertul simfonic de deschidere care va avea loc la Ateneul Român: Orchestra ”Concerto”, dirijor: Bogdan Vodă, soliști: Mihai Ritivoiu, pian, Daniel Dascălu - pian, Vlad Maistorovici – vioară.

Concertele și spectacolele continuă timp de 6 zile cu evenimente despre care puteți afla mai multe de pe pagina festivalului. Biletele sunt disponibile la Casa de bilete a Filarmonicii George Enescu din București.

5. Drinks, music & fun // @Control Club // Luni – Duminică

Control Club înseamnă atât de multe pentru evenimentele bucureștene că nu am ști de unde să începem să îl recomandăm. Ce-i drept, dacă mergi în Control în orice zi a săptămânii ai asigurate: drinks, music & fun! Clubul se găsește pe Strada Constantin Mille nr. 4 și are probabil cea mai densă ofertă de evenimente muzicale din București. Mai multe, aflați chiar de pe pagina lor de facebook.