The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Descoperă un spaţiu-acvariu la Insula 42

Articol / 22 Oct 2018 /
  • Descoperă un spaţiu-acvariu la Insula 42Insula 42
1/1
Insula 42 este un apartament dintr-un imobil Art Deco situat pe strada Theodor Aman. Spaţiul, deschis de Corina Șuteu, Oana Radu, Mihai Chirilov, Cristian Neagoe și Elvira Lupșa, s-a lansat la Noaptea Caselor 2015 sub umbrela creativă a Asociaţiei Film ETC. și este o zonă pentru idei, artiști, proiecte și comunităţi care alternează în jurul iniţiatorilor săi.

Pe Insula 42 au prins avânt în 2016 publicaţia culturală Scena9, agenţia de artă UNICAT și, tot aici, s-a lucrat la strategia culturală a Bucureștiului, la festivalul de film documentar fARAD, la festivalul Making Waves și la dezvoltarea proiectului UNICAT Augmented Art, în parteneriat cu Augmented Space Agency.

În prezent, Insula 42 pregătește intens cea de-a 13-a ediţie Making Waves: New Romanian Cinema de la New York și cea de-a 5-a ediţie a Festivalului de film documentar fARAD. Tot acum, este în plină desfășurare programul de consultanţă al Asociaţiei Film ETC. cu privire la reabilitarea și programarea eficientă a cinematografelor de artă din România.