The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

5 din cartier // 3-9 septembrie

Articol / 03 Sep 2018 / The Institute
  • 5 din cartier // 3-9 septembrie
  • 5 din cartier // 3-9 septembrie
1/2
Vacation over! Am revenit cu recomandările săptămânale de 5 din cartier. Ce-i de făcut, văzut, ascultat, încercat în Cartierul Creativ, în săptămâna 3-9 septembrie:

Bucharest International Dance Film Festival 2018 | 6-9 septembrie | Linotip - Centru Independent Coregrafic

Evenimentele se vor desfășura în 7 spații din București, printre care si Linotip - Centru Independent Coregrafic.

Festivalul se va deschide pe 6 septembrie cu lungmetrajul DANCER în regia lui Steven Canton, un documentar despre viața lui Sergei Polunin, care a revoluționat lumea dansului, devenind cel mai tânăr solist al Royal Ballet. Documentarul este o explorare fără precedent a unui artist complex, care a făcut ca baletul să devină viral.

Programul complet aici
Bilete aici.  
Event dedicat aici

Finisaj Măiastra | 7 septembrie | Galateca

Vineri, de la 19:00, avem o seară de artă, poezie, cu degustare de vin și cafea, la Galateca, unde are loc finisajul expoziției ”Măiastra. Ia-Altfel / Ea-Altfel”.

Invitatul special al finisajului este scriitorul, jurnalistul și managerul cultural Dan Mircea Cipariu, cu o intervenție poetică, despre care spune: “Intervenția mea poetică va rezona cu Blajul și purtatul de ie din satul Pănade, satul cipăreștilor, cu elementele biografice în care m-am întâlnit și încă mă mai întâlnesc cu o lume ce scrie în versuri și gândește în poezii”.

Evenimentul dedicat aici

Premieră: Ziua în care a dispărut soarele | 7-9 septembrie | Apollo111 Teatrul

Se redeschide stagiunea la Apollo111 Teatrul cu Ziua în care a dispărut soarele, după un text de Stephen King, în regia lui Iris Spiridon și cu scenografie semnată Iuliana Vîlsan. Nu dăm spoiler, vă recomandăm să vedeți piesa. Spunem doar atât: este “o poveste ascunsă care se dezvăluie pe parcurs, un psiho-thriller erotic și emoționant”.

Join the event here.  

Târg de viniluri Paradis Paradis | 8 septembrie | Control Club

Târgul de viniluri Paradis Paradis aduce împreună mai mulți colecționari și negustori de discuri din București și din țară. Aproximativ 5000 de viniluri rock, jazz, disco, soul, funk, experimental, ambient, library, industrial, punk, house și techno. Oh the joy!

More info: https://www.facebook.com/events/291443271407642/

Food & drinks & a walk in the park @ La Biblioteca Cișmigiu
Dacă nu ați oprit aici până acum în trecere prin parcul Cișmigiu, vă recomandăm să profitați cât înca e cald și puteți să vă relaxati la terasa înconjurată de natură. Lovely place to spend time, especially in summer days.