The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

5 din cartier // 3-9 decembrie 2018

Articol / 03 Dec 2018 /
  • 5 din cartier // 3-9 decembrie 2018
  • 5 din cartier // 3-9 decembrie 2018
1/2
Expoziții, târguri de Crăciun, cadouri, craft, design și multe alte lucruri frumoase în Cartier săptămâna aceasta. See our top 5:


Târgul Cartierului Creativ. De Crăciun | 5 decembrie | Institute, The Café



Pe 5 decembrie, la Institute, The Café are loc Târgul de Crăciun al Cartierului Creativ, între 10:00 și 22:00.

Puteți face cadouri celor dragi obiecte de ceramică semnate de Madalina Teler (De Ceramica), bijuterii ale Monei Vulpoiu (UTOPIC by Mona Vulpoiu) sau semnate de Carla Szabo, cărți de la Librăria Humanitas de la Cişmigiu. Vă mai așteaptă cu surprize MORMI, Atelier Simpluș, AFMF, Bianca Popp și Eva's Flowers.

Muzica va fi asigurată de Pure Indie Records, cu o selecție din biblioteca lor de vinyluri.

În plus, Asociatia Young Initiative le sare în ajutor copiilor instituționalizați din sectorul 4 și aduce la târg un coș special unde puteți lăsa cadouri de Crăciun pentru aceștia. Haine, cărți, jucării, dulciuri ambalate neperisabile, practic orice lucru care aduce bucurie unui copil cu vârsta între 4 și 18 ani este binevenit. Obiectele pot fi noi, cât și folosite, însă curate și într-o stare bună.

Acest târg face parte din festivalul Miercurea Minților Creative.
Join the event!

Redesign Crafts 2.0. - tradiții pentru viitor | 7-10 decembrie | The Institute Space



Redesign Crafts 2.0 este o expoziție despre meșteșuguri și tradiții revitalizate și poate fi vizitată gratuit în perioada 7-10 decembrie.
Program expoziție:
Vernisaj: 7 decembrie, ora 19:00-22:00
8-10 decembrie - 14:00 - 21:00

După prima ediție care a avut loc în cadrul Romanian Design Week, Redesign Crafts 2.0 prezintă un update al eforturilor celor 6 inițiative de succes românești: DeltaCraft, KraftMade, Mesteshukar ButiQ - MBQ, PATZAIKIN, Pro Patrimonio și Prodid/Batem Fierul la Conac.

Aceste șase capsule care reinterpretează și revalorizează trecutul prin design contemporan.

Redesign Crafts 2.0 - Tradiții pentru viitor este un proiect organizat de Fundația The Institute, finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, în cadrul manifestărilor dedicate Centenarului.

100 pentru România de mâine | 6-12 decembrie | The Institute Space 



DoR & Alex Galmeanu te invită la expoziția de portrete „100 pentru România de mâine”, deschisă între 6 și 11 decembrie la The Institute Space. Vernisajul și lansarea numărului #34 din DoR vor avea loc pe 6 decembrie, la orele 19:00.

100 de oameni care vor defini România de mâine și de peste câțiva ani au fost selectați și fotografiați de Alex Gâlmeanu, iar portretele au apărut în cele patru numere ale DoR din 2018. Sunt oameni care au fost selectați în funcție de contribuția lor susținută la un „mai bine” comun. Totodată, mulți sunt oameni pe care echipa DoR îi cunoaște, despre care a scris sau cu care intră în contact, și a căror muncă o prețuiește.

Proiectul ne arată că, în mijlocul diviziunilor și al haosului în care ne aflăm, există tot timpul oameni care merită urmăriți și sprijiniți în munca lor. Printre ei sunt activiști pentru drepturile omului care stau cu ochii pe cheltuirea banilor publici și artiști care spun poveștile comunităților ignorate. Sunt istorici preocupați de studierea greșelilor trecutului ca să înțelegem mai bine prezentul și antreprenori care vor să revoluționeze educația. Sunt jurnaliști care au investigat mari cazuri de corupție și ingineri care vor să revoluționeze transportul.

Programul complet aici.

Christmas Concept - targ cu design, vintage si gourmet | 8-9 decembrie | Palatul Telefoanelor 



Timp de două zile un Palatul Telefoanelor, din Cartierul Creativ, se transformă într-un spațiu cu cadouri creative. Veți găsi aici: designeri și colecționari, bunătăți pentru oameni mari și minunății pentru cei mici, de la gourmet sau sugar free candies la cosmetice bio și lucruri atent meșteșugite, în armonie cu natura.

Printre cei prezenți se regăsesc: AEP Jewelry, Alexandra Nacu Jewelry, Angeline Cake Boutique, Antante Design, ARGO ART by Andreea Buga, Atelier No.8, Balixir, Belmonton, Bianca Popp, BIZAR Concept, Blah Blah Gang, Bon Bijou, Brandusa - Atena Ungurasu, Ceramic Sparrow, Chemistry, Concept A trois, CoriNa Mardari, Cozette Boutique, Csilla Tulogdy, Flori de ie, Framboise, GI Jewellery by Isabela Groza, Ginissima, Hot Hippie, I SEE STARS Clothing, Istoriato - The Alchemy of dreams, Italian Vintage Shop, La Maison Du Savon De Marseille Bucuresti, Lemnia, Liliac, Loomy The Brand, Luna Morgaciova, LUWA, Madalina Andronic, Made in Roșia Montană, Marie Nouvelle, Mediteranea Gourmet, Millisimo, Monom jewellery, MOTTA - Alera Concept, Pălăria Dădârlat, Prochaine, Sin On Skin, snob., Studio Cabal Clothing, TRIA ALFA, Trufex, Una-i-Luna, VintageDeco, VintageLady Shop, YVY, Organic World și mulți alții.

Intrare 15 lei.

Mai multe detalii aici.

Café Viena at Beans&Dots | 5-11 decembrie | Beans&Dots



Cel mai cool și mai nou proiect Austrian Airlines - Café Viena @ Beans&Dots - un pop up coffee shop vienez în mijlocul Bucureștiului. Intră pe http://cafea.austrian.com și ai șansa să câștigi o călătorie de vis la Viena, bilete de avion, cafea și multe alte premii.

Între 5 și 11 decembrie, la Cafea Viena @ Beans&Dots, în Palatul Universul.

Programul complet, aici.