The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

5 din cartier // 29 octombrie - 4 noiembrie 2018

Articol / 29 Oct 2018 /
  • 5 din cartier // 29 octombrie - 4 noiembrie 2018
  • 5 din cartier // 29 octombrie - 4 noiembrie 2018
1/2
New week, new stuff to do în Cartierul Creativ. Our picks pentru săptămâna aceasta: 


Expoziția Rude Divine, Vasile Mureșan Murivale | 29 octombrie – 1 decembrie | @Teatrul Odeon



Teatrul Odeon și Codrin's Gallery găzduiesc expoziția Rude DIVINE a artistului Vasile Mureșan-Murivale.
Rude DIVINE este un asamblaj care redesenează, reconfigurează plastic spațiul galeriei. Compusă din elemente de geometrie primară, din contraste ale culorilor primare și din nonculori, din texturi opace sau semitransparente, incită la a descoperi un dialog interactiv între gol și plin, între volume, pereți și lucrări.

Este un proiect provocator, inedit, o aventură artistică. Axa lucrării tridimensionale este una transcendentală, ascensională, reprezentând evoluția și calea spre alte lumi.

Mai multe detalii aici.

Taximetriști - expoziție foto | 29 octombrie – 3 noiembrie | @Apollo111 Teatrul



Expoziția de fotografie „Taximetriști” de Adi Tudose este deschisă publicului în perioada 29 octombrie – 3 noiembrie, la în foaierul Teatrului Apollo111.
Fotografiile sunt expuse în pregătirea unui nou spectacol - Taximetriști - regizat de Bogdan Theodor Olteanu.

Join us here.

“Dialoguri secrete” cu Ioana Pârvulescu și invitații săi | 30 octombrie | @Libraria Humanitas Cișmigiu



Editura Humanitas Cișmigiu găzduiește marți, 30 octombrie, de la 19.00, lansarea volumului “Dialoguri secrete. Cum se roagă scriitorii și personajele lor” de Ioana Pârvulescu, cu ilustrații de Mihail Coșulețu. La eveniment vor vorbi alături de scriitoarea Ioana Pârvulescu, criticul literar Tania Radu și jurnalistul Sever Voinescu, redactor-șef Dilema Veche.

Save your seat here.

Opera sub clar de lupă: G. Petrașcu I Portretul Colecționarului | 3 noiembrie | Muzeul Colecțiilor de Artă



Muzeul Colecțiilor de Artă ne invită sâmbătă la expoziția Portretul Colecționarului, pentru a privi „sub clar de… lupă“ o operă care face parte din Colecția Dona: „Tingirea de alamă” de Gheorghe Petrașcu. Prezentarea durează aproximativ o oră și face parte din programul aniversar al Muzeului Colecțiilor de Artă, elaborat în cadrul expoziției ”Potretul Colecționarului”.

Mai multe detalii aici.

Enjoing the weekend @Zona Liberă Butic



Spaţiul, care are și terasă în aer liber, mixează, într-o simbioză perfectă muzica, mici obiecte de design de vânzare (Bewise Collective Movement și Silviu Fologea), alături de băuturi simple, dar savuroase – bere craft, limonade, siropuri, vin și, bineînţeles, cafea. Sounds like the perfect plan for this weekend.