The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

5 din cartier // 21 - 27 ianuarie 2019

Articol / 21 Ian 2019 /
  • 5 din cartier // 21 - 27 ianuarie 2019
  • 5 din cartier // 21 - 27 ianuarie 2019
1/2
A lot to do and see în Cartierul Creativ săptămâna aceasta. Our top 5: 

Pisica pe acoperişul fierbinte de Tennessee Williams
| 22 ianuarie | @Bulandra



“Pisica pe acoperișul fierbinte este, în același timp, o operă de artă și o operă de iscusință profesională. După părerea mea, e bine construită și toate personajele sunt amuzante, credibile și înduioșătoare. De asemenea, se încadrează în principiul aristotelic, anume că o tragedie trebuie să aibă unitate de timp, de loc și magnitudine a acțiunii. (...) Deși piesa a primit Premiul Criticii de Teatru și Premiul Pulitzer... eram convins că piesa va fi un rateu.... Dar Pisica a devenit, ulterior, cea mai mare și mai longevivă piesă a mea.” Tennessee Williams

Pe 22 ianuarie, pe scena Teatrului Bulandra. Bilete aici

Alt-Indie Party | 24 ianuarie | @J'ai Bistrot



Alt-Indie Party no. 3 se întâmplă joi, 24 ianuarie, cu muzichii alese de Mr. Mishwu la J'ai. Distracție și dans pe ritmuri indie & alternative, căci - se știe - chiar daca ochii nu se văd, inima tot CERE.

Party powered by Boring Constangeles, care au pus orașul tomitan pe harta rock-ului alternativ și indie încă din 2013 prin evenimentul „Joia Alternativă” și acum vor să cucerească și Micul Paris!

Join the party here

Buniku & Corvin | 25 ianuarie | @Apollo111 Barul



A party like no other: disco deep afro jazz latin tribal dance hypnotic breaks classical groovy house oriental electro funk ghetto tech psychedelic cumbia minimal folk ambient trance tropical playa deep acid jazzy new age french world cumbia andes dub rock italian afrobeat cosmic acid disco beats bass alternative lounge chillout slow gypsy swing fusion indie pop space organic disco exotic alternative și lista poate curge mai departe.
Intrare 15 lei, dans cât te țin picioarele, detalii aici.

LinoFilm - MR. GAGA | 26 ianuarie | @Linotip - Centru Independent Coregrafic



LINOTIP continua seria evenimentelor dedicate filmelor de dans cu o noua proiectie #LinoFILM: MR.GAGA.

Mr. Gaga spune povestea lui Ohad Naharin, un geniu artistic care a redefinit limbajul dansului modern.
Ohad Naharin, director artistic al Companiei de Dans Batsheva, este considerat unul dintre cei mai importanti coregrafi din lume. Întâlnindu-l într-un moment de cotitură critic în viața sa personală, acest documentar prezintă un om cu o mare integritate artistică și o viziune extraordinară. Filmat pe o perioadă de opt ani, regizorul Tomer Heymann combină înregistrări intime de la repetiții cu o arhivă vastă nevăzută și secvențe de dans care iti taie respirația.

Book your seat here.

PASTE fericit cu noi | 26 ianuarie | @ Voilà



Sâmbătă, la Voilà, meniu delicios doar pe bază de paste: fresh home made tagliatelle, ravioli umpluți cu mai multe chestii... și de fete, dar și de băieți, tortelini cu chestii de captură în ei și multe alte delicatese.

La desert se anunță macaroane cu brânză la desert și ceva cu urdă și mălai.

Toate preparatele, desigur, rămân pe produs local: cocoși de curte, brânzeturi maturate din Transilvania, legume de fermă, smântână de la mama ei, trufe direct din pădure și multe altele.

Rezervări aici. Bon appétit!