The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

5 din cartier // 17 - 23 decembrie 2018

Articol / 17 Dec 2018 /
  • 5 din cartier // 17 - 23 decembrie 2018
  • 5 din cartier // 17 - 23 decembrie 2018
1/2
Holidays are taking over! Top 5 din Cartierul Creativ care să ne introducă în atmosfera de sărbătoare: 

Vernisaj Galateea Group | 17 decembrie | Galateea Contemporary Art




Luni, de la ora 17, are loc vernisajul expoziției GALATEEA GROUP. Galateea Group va expune, timp de două luni, piese de ceramică “văzute şi ne-mai-văzute”.

La finalul acestui an, Galateea Contemporary Art aniversează 8 ani. Echipa coordonatoare cuprinde 15 artiști ceramiști, care se dedică susținerii acestui proiect international “de la expoziţii personale sau de grup, naţionale sau internaţionale, ale studenţilor sau maeştrilor, până la evenimente inedite, instalaţii cinetice, performance-uri, filme, conferinţe, toate şi-au găsit locul ideal, un spaţiu viu, în această galerie de ceramică contemporană, unică în România.”

Artichoke x Bogdan Anghel | 20 decembrie | Artichoke



Unul dintre obiectivele Artichoke este să creeze un mediu de expunere pentru psionații de arte vizuale, găzduind frecvent expoziții foto.
Modernist Bucharest este noul proiect al lui Bogdan Anghel, care își petrece timpul liber fotografiind clădiri moderniste și socialiste din București. Realizate exclusive pe film, fotografiile lui Bogdan dezvăluie o moștenire estetică adesea ușor de ignorat în acest oraș haotic vizual.
Din 20 decembrie, îi puteți vedea lucrările la Artichoke.

Ugly Sweaters Xmas Party | 22 decembrie | Apollo111 Barul



It’s that time of year again! E momentul să scoți puloverul de la bunica de la naftalină și să te echipezi pentru petrecerea de sâmbătă de la Apollo111 Barul. Cele mai caudate combinații vor fi premiate cu țuică și salată beouf.
Dress Code: Ugly sweater, lucrat de bunica, de vreo mătușă obsedată de macrameuri și goblenuri sau primit cadou, în mod ironic, de la prieteni.


Soldatul de ciocolată | 23 decembrie | Teatrul Odeon



Piesa Soldatul de ciocolată sau Armele și omul, a fost scrisă de Bernard Shaw când avea 38 de ani și a fost reprezentată pentru prima dată, în anul în 1894, la Londra. Succesul nu a întârziat să apară chiar de la premieră, iar opinia despre Shaw ca fiind unul dintre cei mai inteligenți dramaturgi din Londra a fost unanimă. Patru ani mai târziu va fi publicată în colecția numită Piese plăcute. Deși a fost foarte rar jucată în România, în lume a rămas una dintre cele mai populare și mai des montate comedii.

E o piesă care vorbește despre divizarea Europei, despre naționalism și xenofobie, despre iluzia păcii, dar și despre iluzia dragostei de a înfrumuseța realitatea; un spectacol care te face să simți diferența dintre dragostea adevărată și cea de pe scenă, ca la operă. Deși piesa lui Shaw a fost scrisă acum un secol, tema este încă actuală.

Mezanin Market | 22-23 decembrie | @Mezanin



Cadouri cu poveste de la creatori de frumos de toate felurile într-un eveniment la care contează nu numai ce cumperi, ci și de ce, cum și mai ales ce emoție primești la schimb. Printre creatorii prezenți la evenimentele Mezanin Market se numără: Black Button Books, In fata Blocului + Lana&Britnic, Cai Verzi pe Pereti + Ana Marchetanu, Povesti din Lemn, Differenzial Kraft, Iuliana Asoltanei, Most Precious, Lisa & Co, Christine on the Clouds + Atelierul de portelan + Nepapusile, Lo Spaccio, Made in Roșia Montană, Bianca Popp, Atelier Simpluș, Fata Florile si Cerbul, Intre Rame, JULS, UTOPIC art by Mona Vulpoiu, Atelier Spectrum, Papermonks, Luviane Atelier de Parfumerie, Maison Ilia, Anayd Blu, Mirror Design Boutique,Tantino Toys, Silver Gifts, Mama Pan, Primitiv Foods, Cup&Candle, Marulia Atelier, Diana Caramaci, Donutino Black, Bagel & Go, La Maison Cherie,Cakelab, Fructos, Istoriato, Anayd Blu, Beatrix Color, Urban Gifts, Design KoModa Design, Mura, Miracolore
Sâmbătă și duminică. Intrarea este liberă.