The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

5 din cartier // 14 - 20 ianuarie 2019

Articol / 14 Ian 2019 /
  • 5 din cartier // 14 - 20 ianuarie 2019
  • 5 din cartier // 14 - 20 ianuarie 2019
1/2
Săptămâna aceasta avem o mulțime de evenimente artistice pe lista de must see în Cartierul Creativ. Top 5 din Cartier: 

BASMa Curată - spectacol de dans
| 14 ianuarie | Linotip - Centru Independent Coregrafic




BASMa Curată este un spectacol de dans contemporan construit pe baza rememorării originii culturale românești, pornind de la elemente specifice de folclor, precum basmele și poveștile tradiționale sau obicieiuri tradiționale românești.

Dramaturgia coregrafică a spectacolului poartă semnătura coregrafului Arcadie Rusu pornind de la două dintre cele mai cunoscute povești/basme românești: „Ursul pacălit de Vulpe” și „Prâslea cel voinic și merele de aur”, creând o sinteză a personajelor din basmele românești și punctând asupra aspectelor lor în societatea contemporană.

Biletele pot fi achiziționate de aici


Mioritza. | 17 ianuarie | @Green Hours



Un spectacol care trebuie să intre pe agenda pasionaților de teatru. ”Mioritza este un spectacol unicat în peisajul teatral autohton, curajos nu doar prin conţinut, ci şi prin faptul că explorează şi vitalizează un text asociat, în mentalul colectiv, cu patriotismul de paradă, literatura obligatorie şi examenele şcolare.” (Oana Stoica – Dilema Veche)

Mai multe detalii aici.

„Variațiuni pe o temă dată“ cu Ana Blandiana | 17 ianuarie | @Librăria Humanitas de la Cişmigiu



Joi, 17 ianuarie, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, are loc o întâlnire cu Ana Blandiana, Ioana Pârvulescu și Lidia Bodea despre „Variațiuni pe o temă dată“, cel mai recent volum de versuri al Anei Blandiana.

„Variațiuni pe o temă dată“ este de fapt un mare poem format din 59 de poezii independente, dar evoluând în jurul aceleiaşi găuri negre a universului, un poem de dragoste despre nedespărţirea prin moarte. Diferite stilistic (de la rondele şi sonete până la mici fragmente postmoderne de proză), poeziile, asemenea variaţiunilor muzicale, revin obsedant asupra temei, într-un dialog vibrând de intensitatea lirismului şi a transcendenţei. Cea mai metafizică dintre cărţile Anei Blandiana, şi probabil una dintre cele mai bune, „Variaţiuni pe o temă dată“ este sfâşietoare şi luminoasă, o carte care nu seamănă altora.

Join the event here

Taximetriști | 18 – 19 ianuarie | Apollo111 Teatrul



Doi taximetriști în timpul unei ture de noapte. Bat străzile Bucureștiului împreună cu o mână de clienți. Ar trebui să fie o noapte obișnuită, dar nu e, pentru că suntem la teatru. Așa că avem întâlniri și întâmplări care ar trebui să le schimbe viața.

Un spectacol de Bogdan Theodor Olteanu și Adrian Nicolae pe scena Apollo111 Teatrul.

Bilete aici

Vinyls, coffee and good vibes @Pure Indie Records



Magazin de vilyl-uri și sisteme audio vintage, cu o atmosferă prietenoasă unde te poți bucura de muzică bună la o cafea, un vin sau o bere. Drop by @Popa Tatu 23, you’ll love it!