The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

5 din cartier // 1 - 7 octombrie 2018

Articol / 01 Oct 2018 / The Institute
  • 5 din cartier // 1 - 7 octombrie 2018
  • 5 din cartier // 1 - 7 octombrie 2018
1/2
Avem parte de foarte multă artă în Cartierul Creativ săptămâna aceasta. Noaptea Albă a Galeriilor se apropie și, odata cu ea, o serie de evenimente pe care trebuie să le avem pe lista de must see: 

DIPLOMA 2018 opening
| 5 octombrie | Casa Dacia





Diploma, un proiect inițiat de The Institute și inspirat de UniCredit Bank Romania, se desfășoară anul acesta pe parcursul a 10 zile, între 5 și 14 octombrie, la Casa Dacia (Bd. Dacia, nr. 12), în Cartierul Creativ.

Aflat la a cincea ediție, festivalul prezintă pentru prima dată lucrări ale absolvenților tuturor facultăților vocaționale din țară.

Programul ediției DIPLOMA 2018 include expoziția centrală dedicată Arhitecturii, Artelor plastice și Artelor aplicate, la care se adaugă și o serie de evenimente consacrate Artelor Scenei – un Musical și o seară dedicată Audiției de teatru, care va fi co-organizată și găzduită de Apollo111 Teatrul.

Vernisajul expoziției are loc vineri, 5 octombrie, începând cu ora 18:00 și este inclus în circuitul Noaptea Albă a Galeriilor - NAG.

Pop-up Shop – Illustrescu | 1-6 octombrie | Printoteca



În săptămâna 1-6 octombrie, showroom-ul Printoteca Lipscani se transformă și găzduiește primul pop-up shop dedicat unui artist, avându-l invitat pe Illustrescu aka Vlad Dumitrescu, „freelancer, illustrator/graphic designer, iubitor de bere/cafea, îndrăgostit de baschet”.

Pentru o săptămână, creațiile lui vor putea fi imprimate pe loc pe tricouri, sweatshirt-uri sau accesorii, iar pe lângă acestea pop-ul va include artprints, sticker packs și alte lucrări ale lui Vlad! Join here.


We are connected de Mircea Moroianu | 2-7 octombrie | Galateca



Analitice şi minimaliste, lucrările artistului sunt radiografii surprinzătoare ale mecanismelor iubirii şi proiecţii despre cuplul ideal din ziua de azi.
„Încerc să înțeleg tot ce trăiesc. Asta am făcut şi atunci când am căutat iubirea. M-am întrebat ce e ea. Aceste desene sunt de fapt nişte notiţe, nişte « save as » - uri ale acelei căutări”, spune Mircea Moroianu.

Artistul nu își propune o abordare științifică, ci una autoreferențială și personală a temei. „Mă gândesc uneori zile în șir la un desen și când îl văd suficient de clar, îl desenez în câteva minute. Sunt câteva desene pe care când le-am văzut gata, mi se părea că le știu de multă vreme.”

În expoziţia WE ARE CONNECTED, arta lui Mircea Moroianu coboară de pe perete şi cucereşte un mediu mai neobişnuit: tricoul.
More details here

Noile Migrații _ Cosmin Paulescu _ Performance 48% | 5 octombrie | Galeria Contemp



După ce şi-a imaginat şi a (re)prezentat harta României drept teren de fotbal, masă de ping pong, tablă de şah, magnet de frigider, câmp de luptă sau spaţiu virtual pentru jocuri pe calculator, Cosmin Petru Paulescu, COZO, după cum este cunoscut şi semnează uneori ca artist, îşi continuă proiectul “hARTA - teritorii portabile”, început acum mai bine de un deceniu, printr-un nou eveniment: expoziţia, respectiv performance-ul “Noile Migraţii”.

Expoziţia va fi deschisă printr-un inedit performance manjabil, inspirat de evenimentele jubiliare din 2018, dar şi de faptul că NAG din această toamnă coincide cu ziua de naștere a artistului.

Join the event here

FIX turns 2, yay. | 6 octombrie | Fix me a drink



Fix împlinește 2 ani și sărbătoresc cu MIXED DRINKS FOR ALL YOUR MIXED FEELINGS. Can’t wait to try them all!

În plus, noul sezon vine și cu un meniu nou semnat de Halsz Staniewicz și instalații video semnate Horatiu Sovaiala & Raya al Souliman.

See you there!