The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

5 din cartier // 7- 13 mai

Articol / 07 Mai 2018 / Lori Alexe
  • 5 din cartier // 7- 13 mai
1/1
Hello, hello! Am revenit cu rubrica noastră „5 din cartier” pentru perioada 07 – 13 mai 2018. Avem filme europene, înghețată, muzică bună, petreceri și performance art. Sunteți atenți?


1. Festivalul Filmului European // 7-13 mai // @Instituto Cervantes

Între 7 și 13 mai, în București, are loc cea de-a 22-a ediție a Festivalului Filmului European. Timp de o săptămână întreagă, 22.FFE le aduce iubitorilor de film bucureșteni, 64 de filme de ficțiune (drame, comedii, biografii, de război), documentare și scurtmetraje.

Instituto Cervantes face parte din seria locațiilor care proiectează filme, iar programul lor va cuprinde:
Marți, 8 mai:
19:00 Valea păcii - France Štiglic / Slovenia / 1956 / 90'
Miercuri, 9 mai:
19:00 Viața străzii - Jonas Carpignano / Italia / 2017 / 120'
Vineri 11 mai:
19:00 Mireasa - Paula Ortiz / Spania / 2015 / 96'
Sâmbătă, 12 mai:
19:00 În întuneric - Fatih Akin / Germania / 2017 / 106'

Mai multe informații despre program și filme găsiți pe www.ffe.ro sau pe pagina de facebook a evenimentului.

2. Concert Regal Orchestra Națională Radio // 11 mai // @Sala Radio

Vineri, 11 mai 2018, ora 19.00, Sala Radio găzduiește „CONCERT REGAL – ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO” sub dirijorul Ricardo Casero. Vor performa solişti:
ERIK SCHUMANN – vioară
RĂZVAN POPOVICI – violă

Mai multe detalii pe pagina programului de evenimente.

3. A clean line that starts from the shoulder| Jimmy Robert // 9 mai // @Salonul de proiecte

În performance-ul „A clean line that starts from the shoulder”, Jimmy Robert explorează relația dintre linie, formă și mișcare. Androginitatea și vulnerabilitatea corpului sunt pentru el teme predilecte. Metoda lui Jimmy Robert pornește de la lucrări preexistente cărora le adaugă noi straturi de semnificație. Performance-ul prezentat la Salonul de proiecte e conceput ca un tur ghidat al unei expoziții solo și al unui performance produse de Jimmy Robert la M - Museum, Leuven, în 2015.

Jimmy Robert s-a născut în Guadelupe, iar în prezent trăiește și lucrează în București. Practica lui interdisciplinară cuprinde performance, fotografie, film, video, desen, utilizate cu intenția de a pulveriza distincțiile dintre ele. A coregrafiat mai multe performance-uri în cadrul unor expoziții sau în relație cu arhitectura unor spații anume. De asemenea, în practica sa, Robert a reînscenat, regândit sau citat performance-uri istorice realizate de Yoko Ono, Yvonne Rainer, James Lee Byars, printre alții.

Salonul de proiecte găzduiește evenimentul pe 9 mai, iar publicul e așteptat de la ora 20.00. Acest program este organizat de Asociația Salonul de proiecte, ca parte a proiectului „Zona gri: intersecția performance – arte vizuale”.

4. Eyedrops - Silent Concert în grădină | 5 ani de J'ai Bistrot // 11 mai // @J’ai Bistrot

Pe 11 mai, de la ora 20.00, ne bucurăm de un Silent Concert EYEDROPS în grădina de pe Griviței 55 și sărbătorim împlinirea a cinci ani de existență a J'ai Bistrot București. Ca să nu deranjăm vecinii, concertul se va auzi doar prin căști wireless.

De curând, trupa EYEDROPS a lansat conceptul Silent Concert – o premieră totală ce presupune un alt mod de a asimila experiența live și de a relaționa cu publicul.
Opening act: Alexu and The Voices Inside

La intrarea în grădină, toată lumea va primi un set de căști. Biletul de acces costă 25 RON

5. Artisanal Gelato & Caffe // @ Puro e Bio // L-S, 09:00 - 22:00

Înghețată artizanală, ba chiar vegană, pentru asta sunt cunoscuți și recunoscuți cei de la Puro e Bio. Unde mai pui că spațiul este kid-friendly și oferă și alte bunătăți cum ar fi: sorbeturi, dulcețuri, iaurturi înghețate, salate cu legume luate din culturi românești ecologice, panini și fresh-uri.
Nu vă faceți griji, Puro e Bio se găsește în Cartierul Creativ, pe Strada Ion Brezoianu nr. 20. Mai multe informații se găsesc pe pagina lor de facebook. Poftă bună!