The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

5 din cartier // 25.06 - 01.07

Articol / 25 Iun 2018 / Lori Alexe
  • 5 din cartier // 25.06 - 01.07
1/1
E luni deja? Am revenit cu recomandări din categoria „5 din cartier” pentru săptămâna aceasta. Iată ce puteți bifa la o plimbare prin Cartierul Creativ.




1. Antoine Laurain la București – lansare „Pălăria Președintelui“// 26 iunie // @Librăria Humanitas de la Cișmigiu

Editura Humanitas Fiction și Institutul Francez din București vă așteaptă marți, 26 iunie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38). la o întâlnire cu scriitorul francez Antoine Laurain, prilejuită de lansarea romanului „Pălăria Președintelui“, câștigător al Premiilor Landerneau Découvertes și Relay des Voyageurs, recent apărut în limba română în traducerea lui Doru Mareș.
La lansare vor participa, alături de Antoine Laurain, Marius Constantinescuși Mihaela Dedeoglu, jurnaliști culturali și Adina Dinitoiu, critic literar. Întâlnirea va fi moderată de Denisa Comanescu, director general al Editurii Humanitas Fiction. Evenimentul va fi urmat de o sesiune de autografe.

„Pălăria Președintelui“ (Le Chapeau de Mitterrand) a fost ecranizat în 2014 în regia lui Robin Davis. Tradus în peste 15 limbi, în Marea Britanie a intrat în Kindle Top 5 și a devenit Waterstone Book Club Choice în 2013; în SUA, tot în 2013, a fost selectat pentru ABA’s Indies Introduce Debut Authors, iar în Germania s-a aflat pentru mai multe săptămâni în 2016 printre primele zece titluri din topul publicației Der Spiegel.
Accesul este gratuit în baza unei rezervări prealabile prin eventbook. Mai multe informații pe pagina de facebook a evenimentului

2. Lady Steps - Drinks, Dance & Delight Party // 27 iunie // @ The Institute

Save the date! Lady Steps – Drinks, Dance & Delight Party
27 iunie | ora 19:30 | Institute, The Café.

Pe 27 iunie, de la 19:30, ne vedem pentru o ediţie specialǎ Lady Steps – Drinks, Dance & Delight Party, un wrap-up party înainte de a intra oficial în varǎ.

Vǎ aşteptǎm cu un set-up muzical made by YOU: 15 minutes of fame & a lot, a lot of good fun pe Știrbei Vodă nr 104-106.

Intrarea este liberă. Mai multe detalii despre eveniment găsiți și pe faceboook, în eveniment.
Lady Steps este un proiect ADC Romania, inspired by UniCredit Bank Romania.
Parteneri: glo, Electrecord.com, Lillet, & The Institute

3. Gardenia // 29, 30 iunie //@ Teatrul Odeon

Gardenia surprinde patru generații de femei din aceeași familie, care se confruntă cu tiparele comportamentale, constrângerile și moștenirea genetică. Toate își spun povestea la aceeași vârstă, 33 de ani, și trec prin frământările istoriei începând cu al doilea război mondial și până în prezent. Circumstanțele vremii le condiționează în parte destinul, dar cea care le influențează direct, ar spune ele, este mama. În ce măsură se întâmplă acest lucru, vă lăsăm să descoperiți singuri.

Alături de actrițele Antoaneta Zaharia și Paula Niculiță, care fac parte din trupa teatrului de peste 15 ani, le veți descoperi pentru prima oară pe scena Odeonului pe noile actrițe angajate Simona Popescu și Mădălina Ciotea.

Autoarea poloneză Elżbieta Chowaniec s-a născut la Cracovia, în 1982. Este dramaturg, scenarist, autor de piese de teatru pentru adulți și copii. Gardenia este prima ei piesă și a fost montată în 2007 la Teatrul Dramatic din Varșovia, unde se mai află și astăzi în repertoriu. De atunci a fost tradusă în numeroase limbi și produsă în Ungaria, Slovacia, Rusia și România. În cei 11 ani de la debut, piesele și adaptările sale au avut peste 20 de premiere.
Ultimele reprezentații ale piesei se joacă la Sala Studio, pe 29 și 30 iunie, de la ora 19.30.

4. BAZARGIC • târg de mofturi, capricii, tabieturi // 30 iunie // @ J’ai Bistrot

Se inaugurează BAZARGIC - târg de mofturi, capricii & tabieturi. Că doar le avem cu toții!

Ce o să găsești aici?
• haine mișto; curate, călcate, cu nasturii la locul lor; unele numai bune de etalat la vreun zaiafet.
• pantofi după diverse mode.
• accesorii, poate chiar și niște giuvaiere, dacă se încumetă vreo cucoană să-și scoată marfa la înaintare.
• rarisime obiecte decorative, de o să-ți lași musafirii gură-cască.

Marfă bună, nenică, nu toate ciurucurile!

Locul în care începe joaca de-a iarmarocul e Grădina J’ai Bistrot, în ultima sâmbătă din iunie. Mai multe informații în descrierea evenimentului.


5. Fresh coffee// @ Bandit Speciality Coffee // L-D, 09.00 - 17.00

Bandit Speciality Coffee se găsește pe Strada George Vraca nr. 7 și ne promite cafea din 3 roasteries diferite în fiecare săptămână! How cool is that? Drop by de luni până duminică de la 09.00 la 17.00.
Îi găsiți pe facebook, aici.