The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

5 din cartier // 21-27 mai 2018

Articol / 21 Mai 2018 / Lori Alexe
  • 5 din cartier // 21-27 mai 2018
1/1
Am revenit cu rubrica „5 din cartier” pentru pentru perioada următoare. Romanian Design Week continuă!



1. Expoziția Centrală RDW 2018 // 19-27 mai // @Palatul Telefoanelor

Săptămâna aceasta ai timp să vizitezi Expoziția Centrală Romanian Design Week, cel mai mare eveniment multidisciplinar din România, până duminică, 27 mai, la Palatul Telefoanelor, Calea Victoriei 46.

Anul acesta, expoziția centrală reunește peste 150 dintre cele mai bune proiecte realizate în ultimul an de designeri, graficieni și arhitecți români și poate fi vizitată la Palatul Telefoanelor, una dintre cele mai emblematice clădiri ale Bucureștiului, situată pe Calea Victoriei, în Cartierul Creativ.

Programul de vizitare pentru Expoziția Centrala RDW 2018 este luni - duminică, 10:00-22:00. Accesul se face pe bază de bilete, la prețul de 20 lei, care pot fi achiziționate de pe site-ul ove.ro, prin acest link.

Ediţia Romanian Design Week 2018 este prezentată de The Institute şi UniCredit Bank Romania.

Romanian Design Week propune anul acesta și o serie de formate noi, menite să sublinieze dialogul dintre diferite discipline, dar și oportunitatea abordărilor complementare în design, precum și o serie de evenimente conexe, care vor trasa harta spațiilor și a inițiativelor care promovează și încurajează dezvoltarea designului și a industriilor creative locale.

2. Show Off Romanian Design Week // 19-27 mai // @Palatul Universul

Show Off RDW, un format inspirat de UniCredit Bank Romania, are loc la Palatul Universul (Str. Brezoianu 23-25, corp B), în Cartierul Creativ, în perioada 19 - 27 mai. Formatul special Show Off RDW este la cea de-a doua ediție, face parte din Romanian Design Week 2018 și cuprinde o serie de evenimente ce se vor desfășura la Palatul Universul.

Show Off 2018 se va traduce într-o serie de expoziții și evenimente punctuale: Expoziția Diploma Selected, o expoziție capsulă care aduce în prim plan dialogul artistic între 12 profesioniști din industriile creative și 13 proaspăt absolvenți ai facultăților vocaționale, Expoziția UYDA by Ubikubi @Beans&Dots, care va cuprinde atât proiectele câștigătoare, cât și planșele de prezentare ale tuturor proiectelor înscrise în cadrul competiției Ubikubi Young Designers Award de anul acesta, Lady Steps - Stories that matter @FIX me a drink, o noua ediție din seria de întâlniri inspiraționale în care femei de succes vin să împartășească din povestea și experiența lor, despre provocările de zi cu zi și modul în care au reușit să se impună în domeniul lor de activitate și o ediție specială CreativeMornings @Apollo111.
Mai multe informații aflați de aici.

3. RDW Awards by glo // 23 mai // @Apollo111

RDW Awards reprezintă o serie de premii menite să încurajeze excelența și să promoveze designerii care semnează proiecte remarcabile.

Acestea vor fi oferite atât proiectelor din cadrul expoziției centrale care se remarcă printr-o abordarea inedită, cât și celor mai promițătoare nume noi din cadrul evenimentului, din dorința de a celebra și aplauda ce are designul românesc mai bun de oferit în 2018.

RDW Awards by glo își dorește să sărbătorească toate proiectele expuse la ediția de anul acesta în cadrul expoziției și să sublinieze atributele și calitățile care definesc un proiect remarcabil, precum și importanța inovației în design și arhitectură.

Trofeele primei ediții RDW Awards vor fi oferite de către boardul creativ Romanian Design Week unor proiecte care s-au remarcat pentru ideea creativă din spatele lor și prin modul în care rezolvă anumite provocări, pentru subiectele și abordările asumate, precum și pentru modul în care au fost executate și integrate.

Apollo 111 | joi, 23 mai,19:00 | acces se face doar pe bază de invitație

4. De la creator la antreprenor | Startarium Business Bootcamp // 24 mai // @Cartierul Creativ Hub+Store

Cartierul Creativ Hub+Store își deschide porțile în perioada Romanian Design Week (18-27 mai) și va prezenta o selecție de produse de design curatoriate, care s-au remarcat de-a lungul ultimilor ani prin fezabilitate și succes pe piață: de la obiecte de mic mobilier, decorațiuni, cărți, accesorii, bijuterii până la postere, papetărie și produse pentru copii, magazinul va expune și va promova peste 50 de designeri și artiști.

Dezvoltat împreună cu Startarium, spațiul va fi activ timp de 10 zile și va aduce împreună oameni, rețele, comunități, promovând o selecție de prezențe și de activități ce au devenit exemple de bună-practică în domeniul creativ.

Cartierul Creativ hub+store aduce laolaltă design contemporan, inițiative antreprenoriale curajoase și proiecte multidisciplinare aflate la intersecția dintre domenii.

Ce poți vizita la V46 în timpul RDW 19 - 27 mai:
Swedish Fashion And Design Stories (Ambasada Suediei în România & Institutul Suedez)
Expoziția Industriell ( IKEA)
Showcase De Graphic Design ( EPSON)
The Wetland ( Studioset)


Mai multe informații găsiți aici.

5. Lady Steps - Stories that matter// 23 mai // @ FIX me a drink

Ediția din 23 mai a Lady Steps – Stories that matter le aduce în faţa publicului pe Cristina Roman, Communications & Business Development Manager – Europe D&AD & Founder SheSays Spain şi Laia Miret, Head of Art PlayGround & Founder SheSays Spain.

SheSays este o organizaţie dedicatǎ încurajǎrii femeilor sǎ urmeze cariere în industrii creative, o organizaţie cu peste 40.000 membri în peste 40 de oraşe din întreaga lume.

Veniţi sǎ le cunoaşteţi şi sǎ le ascultaţi povestea pe 23 mai, la FIX me a drink din Palatul Universul, Strada Ion Brezoianu nr 23, ora 19. Lady Steps – Stories that Matter face parte din formatul Show Off Romanian Design Week creat de UniCredit Bank Romania.

Lady Steps este un proiect ADC Romania.

Intrarea este liberǎ, ȋn limita locurilor disponibile. Pentru a aranja frumos scaunele, vǎ rugǎm confirmaţi aici: goo.gl/NxNGzU