The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

The Art of Living Gallery

News / 17 Mar 2016 / INSTITUTE.RO
  • The Art of Living Gallery
1/1
Astăzi, de la orele 19.00, galeria de artă contemporană The Art of Living vă invită la vernisajul expoziţiei de grup Lifestyle, semnată Ioana Stănescu, Oana Huzum şi Elena Endrjievschi Iancovici. Expoziţia va fi deschisă publicului, ulterior vernisajului, în perioada 17 Martie - 05 Aprilie 2016, la sediul galeriei The Art of Living Gallery, din strada Georges Clemenceau nr. 2, sector 1, Bucureşti. Proiectul cuprinde o serie de pânze şi instalaţii, ce prezintă momente vizuale pe care le întâlnim, inevitabil, în fiecare zi.¬ Această expoziție oferă o experiență unică, marcantă, fiind un exemplu elocvent a unor stiluri de viață și transformarea acestora, prin artă, în dialog cu contemporaneitatea.  

„De la stil, ca expresie exterioară (“haina face stilul”) până la stil ca manifestare a unei anume civilități (de Buffon: “le style est l’homme meme”), stilul a înregistrat generalizări. În zilele noastre, prin stil de viață se înțelege un fel de principiu unificator al acțiunilor unei persoane, pentru care aceasta a optat. Atitudinea față de muncă, relația cu ceilalți, gestiunea timpului, valorile împărtășite, pasiunile, atitudinile, toate acestea îl compun. Pânzele și instalațiile realizate de către artiști surprind idei și concepții diferite ale acestei tematici. Fiecare artist a fost liber să își imagineze omul și societatea în care trăiește și să surprindă detalii elocvente ale bunăstrării sau ale degradării societății" a declarat curatorul Cristina Choleva.
 
Ioana Stănescu  (n.1989, Ploiești) este absolventă a Univesității Naționale de Arte din București, Facultatea de Arte Decorative și Design, secția Artă murală iar din Octombrie 2011 este membră a filialei UAP Ploiești. Ioana Stănescu este preocupată în cadrul proiectelor sale artistice de dezvoltarea unor instalaţii apărute în urma imixtiunii dintre design și utilitate. Seria ei de lucrări apare în urma folosirii unor materiale inovative în cadrul conceperii şi realizării operei de artă ce conduce la o interogare asupra modului în care aceste elemente comune, banale subliniază o idee, un proiect, un concept artistic.
 
Oana Huzum (n.1989, Galați)  este masterandă și licențiată a Universității Naționale de Arte din București, Facultatea de Arte Decorative și Design, secția Artă murală. Lucrările Oanei Istrate surprind reprezentări de tramvaie, temă rar întâlnită până acum în arta contemporană. Artista încearcă să atragă privitorul prin tușele și cromatica folosită, dar și prin diversele ipostaze surprinse. Mai exact, discursul său artistic denotă o analiză a societății actuale ce relevă o deteriorare avansată a acesteia. Sunetul orașului trebuie ascultat și păstrat. Seria ei de lucrări pare a fi mai degrabăo selecție de fotografii. Acest lucru este evident având în vedere efectul inopinat al expresivității și al materialității compoziționale. 
 
Elena Endrjievschi Iancovici (n.1989, Ploiești) este masterandă și licențiată a Universității Naționale de Artă din București, Facultatea de Artă Plastică, secția Pictură. Ea dorește să surprindă în pânzele sale caractere diferite ale oamenilor, punând accent pe calitatea vieții acestora. Pasionată de fotografie, Elena Endrjievchi Iancovici jonglează în reprezentarea unor caractere diferite ce ascund reflecții asupra propriului mod de viață. Seria ei de portrete se distinge prin inovație, minuțiozitate, excentricitate și prin dorința de a exprima frustrările și dorințele ascunse ale ¬oamenilor.
 
Lifestyle este prima expoziție din cadrul proiectului 9.3 The Art Challenge, proiect ce va aduce în atenția publicului nouă artiști și trei curatori debutanți.  9.3 The Art Challenge este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național care se va desfasura în perioada 17.martie - 30 aprilie 2016.