The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Se deschide expoziția „Cuib” semnată de artistul Ovidiu Ștefan Toader

News / 06 Feb 2018 / INSTITUTE.RO
  • Se deschide expoziția „Cuib” semnată de artistul Ovidiu Ștefan Toader
1/1
Galateca deschide miercuri 7 februarie, ora 19:00, anul expozițional cu proiectul  „Cuib” al artistului Ovidiu Ștefan Toader, curator Răzvan Tun.

„Cuib” un discurs despre formă și culoare articulat de sunete și imagini. Cele mai recente lucrări ale artistului se constituie într-un ansamblu de obiecte așezate strategic unul față de celălalt, într-o expoziție în care vizitatorul este invitat să-și folosească toate simțurile pentru a o parcurge. Cele șase sculpturi prezente în galerie definesc un mecanism coerent de volume al cărui scop este de a conecta vizitatorul la dimensiuni multiple.



Elementul central al expoziției este „capsula”, o componentă din structura lucrărilor capabilă să „vibreze” și să transforme un obiect banal într-un obiect de artă. Ovidiu folosește o diversitate de mijloace artistice în demersul său: schițe,  fotografii, film, sculptură, instalație.



Absolvent în anul 2016 al Departamentului de Sculptură din cadrul Universității Naționale de Arte București, Ovidiu Ștefan Toader călătorește în India în căutarea maturității artistice. Copleșit de abundența detaliilor și fascinat de caracterul interactiv al experiențelor acumulate în Asia, artistul memorează acest demers prin schițe, fotografie și film. Folosind ca reper materialul documentar, își propune să transpună experimentul sau în lucrări de artă și să coaguleze fragmentele într-o expoziție în care toate cele cinci simțuri sunt necesare pentru decodificarea mesajului artistic.


Ovidiu Ștefan Toader

Expoziția este deschisă la Galateca în perioada 7 - 24 februarie. Intrarea este liberă.