The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Re: ARTA, eveniment cultural la Cluj-Napoca

News / 01 Iul 2016 / Miruna Boțîrcă
  • Re: ARTA, eveniment cultural la Cluj-Napoca
  • Re: ARTA, eveniment cultural la Cluj-Napoca
1/2
În weekend-ul 1-3 iulie, Asociația Arta în Dialog a pregătit evenimentul Re: ARTA. Proiect câștigător în competiția Urbaniada, acest eveniment este primul pas cu care se începe reactivarea cinematografului ARTA din Cluj-Napoca. 

Trei zile vor fi pline de evenimente culturale, ce încurajează oamenii să își exprime dorințele legate de viitorul cinematografului, oferind ocazia de a exprima aceste lucruri, scriind și schițând în spațiul amenajat în foyerul cinematografului.

Vineri seara, 1 iulie,  va avea loc prima întâlnire cu vizitatorii. Aceștia sunt așteptați pentru a-și exprima ideile, pasiunile, poveștile de care se va ține cont pentru următoarele evenimente.

Sâmbătă seara, 2 iulie, proiecțiile ShortsUp se vor derula timp de 8 ore. Se vor derula filmele  scurte premiate la Oscar, Sundance, Berlin și Clermont-Ferrand.

În timpul zilei de duminica sunt așteptați și copii la eveniment. Aceștia vor avea parte de ateliere speciale creative în care este urmărită stimularea imaginației și abordarea interdisciplinară. Pe seară, participanții vor avea parte de un tur ghidat în spațiile cinematografului.

Programul evenimentului:

Vineri, 1 iulie: 20:00 - Deschidere eveniment & Prezentare lucrare de Lucian Sandu-Milea
Sâmbătă, 2 iulie: 20:00 - 05:00 Proiecții de film ShortsUp
Duminică, 3 iulie: 10:00 - 12:00 Atelier pentru copii 
                                          19:00 - 19:45 Tur ghidat al cinematografului 
 
 
Despre Urbaniada

Urbaniada este un concurs de proiecte care își dorește să găsească soluții pentru îmbunătățirea calității vieții în spațiul urban. În concurs s-au înscris proiecte de arhitectură, urbanism sau din cadrul unor intervenții publice, care își doresc încurajarea de bune practici. Unul dintre obiectivele concursului este de a crea o legătură bine stabilită între profesioniști și instituțiile publice, precum și a parteneriatului între organizații neguvernamentale, arhitecți și urbaniști.

În urma jurizării, 6 proiecte au ieșit câștigătoare: "Brăila - Chercea Parc" – Archimagistic, "Izvoare urbane pentru comunitate" - Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, "Tandem Navigator" - Asociația Tandem, "Comuna universitară  – un spațiu al implicării" - Miliția Spirituală, "Reactivarea cinematografului ARTA" - Asociației Arta în Dialog, "Centrul Comunitar Tei" - Asociația Basar. Aceste proiecte vor primi o finanțare în valoare totală de 250.000 de euro. 

Competiția Urbaniada este organizată de The Institute pentru ING Bank.