The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Peste 1000 de profesioniști au vizitat biblioteca de materiale în săptămâna de lansare

News / 24 Oct 2017 / INSTITUTE.RO
  • Peste 1000 de profesioniști au vizitat biblioteca de materiale  în săptămâna de lansareIGU - Cristian Vasile
  • Peste 1000 de profesioniști au vizitat biblioteca de materiale  în săptămâna de lansare
  • Peste 1000 de profesioniști au vizitat biblioteca de materiale  în săptămâna de lansare
  • Peste 1000 de profesioniști au vizitat biblioteca de materiale  în săptămâna de lansare
  • Peste 1000 de profesioniști au vizitat biblioteca de materiale  în săptămâna de lansareAna Georgescu
1/5
De acum profesioniștii pot folosi prima bibliotecă de materiale din România și Europa de Sud-Est

București, 24 octombrie 2017 – Noua bibliotecă de materiale MATER a fost deja vizitată de peste 1000 de profesioniști din domenii precum arhitectură, design, arte vizuale, contrucții sau producție publicitară. Aceștia au participat la conferințe și seminarii de prezentare organizate de partenerii MATER, precum și la petrecerea oficială de lansare a acestui spațiu inovativ din București.

Feed-back-ul participanților a fost unul foarte pozitiv: o bibliotecă de materiale este un instrument foarte util în orice proiect de arhitectură sau design. Posibilitatea de a atinge și consulta fișele tehnice ușurează foarte mult partea de cercetare și proiectare, pe lângă faptul că este un spațiu inspirațional în care breslele creative pot descoperi materiale și texturi noi.

Pentru a dezvolta o mai bună cultură a materialelor în România, elevii și studenții vor avea acces gratuit pe baza legitimației. MATER devine astfel o super-resursă educațională în procesul de învățare, fiind un spațiu deschis atât pentru vizite ghidate cât și ateliere de lucru sau seminarii ținute de profesori.

Pentru cei care nu mai sunt studenți primele două intrări în bibliotecă sunt gratuite, iar apoi există opțiunea unui abonament anual de 120 euro.
MATER este deschisă între orele 10:00 – 19:00 de luni până sâmbătă, iar sâmbăta între 12:00 – 19:00. 

****

MATER este prima bibliotecă de materiale din România și Europa de Sud-Est. Într-o primă etapă va expune 3.000 de mostre de materiale.

MATER este un proiect dezvoltat de asociația Nod makerspace ce a fost inițiat prin programul Mobilizăm excelența creat de Porsche Romania și dezvoltat împreună cu Fundația Comunitară București, precum și un proiect finanțat în programul ”București, Oraș participativ”, realizat cu sprijinul ARCUB și Primăria Municipiului București.