The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Museum Rocket

News / 07 Iun 2016 / INSTITUTE.RO
  • Museum Rocket
  • Museum Rocket
  • Museum Rocket
  • Museum Rocket
1/4
“Museum Rocket” este primul târg dedicat muzeelor și antreprenoriatului din Europa, având ca scop conectarea mediului de business la domeniul cultural și creativ. Inițiat de We Are Museums (Franța) și coordonat pe plan local de ORICUM și de Rețeaua Națională a Muzeelor din România, cu sprijinul UniCredit Bank, evenimentul va oferi publicului ocazia de a asista la prezentări susținute de experți din marile muzee ale Europei, cum ar fi: Martin Pronk - Head of publications and digital media department la Rijksmuseum (Olanda), Tony Guillan, Multimedia producer & IK Prize project manager la Tate (Marea Britanie), Kalam Ali – Startups & Innovations Advisor, European Pioneers (Germania) sau de start-up-uri care au reușit să creeze soluții tehnologice viabile pentru diferite muzee: Camille Caubriere și Alizée Doumerc, fondatori Guestviews (Franța) și Carsten Schmitt-Höppner de la Fresh Museum (Germania). 
 
În același timp, pe parcursul zilei se va desfășura și programul “Meet the experts”, prin intermediul căruia organizatorii “Museum Rocket” îi încurajează pe participanți să se întâlnească pentru 20 de minute, să facă schimb de idei sau să ceară sfaturi pentru start-up-urile sau proiectele culturale pe care doresc să le dezvolte de la șase profesioniști: Isabelle Reusa – Manager  Images D’art la RMN - Grand Palais (Franța), Lukasz Adamski – Deputy Project Manager Core Exhibition la Polin Museum (Polonia), Kalam Ali – Startups & Innovation Advisor la European Pioneers (Germania), Emily Lytle Painter - Museum Strategist (USA), Sabina Baciu – Director Executiv Asociația ORICUM (România), Marius Mitroi – Innovation Programme Coordinator UEFISCDI (România). Cei care doresc să participe la “Meet the experts”, se pot înscrie aici. 
 
Așadar, pe parcusul zilei de 8 iunie, la The ARK (București), puteți asista la prezentările experților din diferite muzee din Europa, vă puteți înscrie la “Meet the experts” și discuta cu profesioniștii invitați despre proiectele culturale. De asemenea, puteți vizita standurile a 20 de start-up-uri europene care inovează în domenii precum: realitate augmentată, aplicații mobile, printare 3D, vânzare de bilete sau analiză audiențe. Start-up-urile vor concura pentru Premiul Museum Rocket, oferit de UniCredit Bank, care recunoaște și premiază cu această ocazie potențialul remarcabil în antreprenoriatul cultural. Accesul la “Museum Rocket” se face prin achiziționarea unui bilet de 12 lei. Programul complet poate fi consultat aici. 
 
“Museum Rocket” este susținut de UniCredit Bank, ARCUB, Centrul Cultural al Municipiului București și Ciuc. Evenimentul este co-organizat de Asociația ORICUM, o organizație non-guvernamentală din România care facilitează dezvoltarea industriilor creative, de Rețeaua Națională a Muzeelor din România și se bucură de parteneriatele cu: agenția de artă contemporană Unicat (România), compania Bubbles (Franța), UBER, FABLAB, SNSPA – Facultatea de Management. Parteneri media: Bucharest Gentleman, The Institute, RFI, start-up.ro, Modernism, Feeder, Revista Zeppelin, Ateliere de Antreprenoriat, Șapte Seri, ART7, The Entrepreneurship Academy, NiceCream fm. Museum Rocket susține București 2021 – oraș candidat la titlul de Capitală Europeană a Culturii. 

We are Museums este un eveniment pentru profesioniștii din domeniul culturii care sunt preocupați de viitorul lor. În perioada 6-8 iunie, 300 de delegați din 15 tări s-au întâlnit la București, o capitală europeană în plină ascensiune, pentru trei zile de discuții, recomandări și prezentări care să aducă o schimbare.
 
We are Museums este o rețea care aduce laolaltă profesioniști din domeniul muzeal și cultural, industrii creative, start-up-uri culturale, afaceri, instituții și are ca scop redefinirea modului în care muzeele conving, acceptă, provoacă și integrează noi actori în ecosistemele lor. Prin incurajarea dezvoltîrii unor anumite abilități, participarea activă și schimburile de experiență, We are Museums este un partener real pentru cei care doresc să facă o schimbare și care nu se tem să pornească o conversație.  
 
We Are Museums este un proiect inițiat la Paris și Berlin și include evenimente anuale și proiecte. Ajuns anul acesta la a patra ediție, rețeaua va aduce laolaltă 40 de invitați din 9 tări, simbolizând diversitatea inovației în domeniul muzeal, care vor susține prezentări la Muzeul Național de Artă Contemporană, localizat în Palatul Parlamentului, cea mai mare clădire din Europa. Invitații sunt reprezentanții unor instituții prestigioase, cum ar fi Muzeul Van Gogh (Olanda), Palatul Versailles (Franța), Muzeul Solomon R. Guggenheim (USA), Tate (Marea Britanie), Muzeul Polin (Polonia) și multe altele. Aceștia vor aduce inspirație și informații practice unei audiențe formate din 300 de delegați din 15 țări.