The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Filme necâștigătoare - Berlinale 2017

Articol / 19 Feb 2017 / INSTITUTE.RO
  • Filme necâștigătoare - Berlinale 2017
  • Filme necâștigătoare - Berlinale 2017
  • Filme necâștigătoare - Berlinale 2017
  • Filme necâștigătoare - Berlinale 2017
  • Filme necâștigătoare - Berlinale 2017
1/5
Înainte să plec la Berlin, mă gândeam că o să fiu foarte frustrat dacă nu o să văd filmele care nu o să câștige trofee. După ce am ajuns și am văzut cum stă treaba cu programul festivalului, mi-am dat seama că am mai multe șanse să îmi iasa 4 numere la 6/49 decât să-mi nimeresc în program filmele care o să câștige. La extragerea de sâmbătă nu mi-a ieșit niciun film. Dar nu mi-a părut rău deloc, pentru că am avut oricum ocazia să văd multe filme care mi-au plăcut. Și acum, știindu-le pe câștigătoare, am încă o listă de filme pe care vreau să le văd.




Până atunci, câteva filme care mi-au plăcut de la Berlinale 2017.



Qiu

**Ma Li, People s Republic of China, 2017, Mandarin, 287 min



Un documentar într-o casă de nebuni din China. Cu pacienți, aparținători, medici, cadre auxiliare. Cu scene tulburătoare. Cu interacțiuni bine alese. Și care durează aproape  5 ore.  Iar asta te face după două ore să încerci un pic din sentimentul pe care îl au oamenii de acolo. Pentru că, de fapt, 5 ore stai în sala de cinema, închis la nebuni.

Call me by your name

**Luca Guadagnino, Italie / France 2017, English, Italian, French, German, 130 min



Un film ca o fantezie. Toată lumea arată minunat, toată lumea se poartă minunat. Nordul Italiei, e vară, caisele și piersicile sunt perfect coapte.  Iar Elio și Oliver se îndrăgostesc și trăiesc cea mai frumoasă și neversomilă poveste de dragoste. Foarte frumos și foarte enervant, pentru că e ca și cum te uiți la unii cum mănâncă la un restaurant cu stele Michelin și la final tu trebuie să te întorci la ciorba ta de ieri. Și e si mai enervant pentru că te nu te lasă gândul că, de fapt, nici felurile, nici restaurantul n-au cum să existe.

Hostages

**Rezo Gigineishvili, Russian Federation / Georgia / Poland, 2017, Georgian, Russian, 103 min




1983, Georgia, URSS, 6 prieteni, studenți la arte vor să fugă in Turcia. După nunta a doi dintre ei plănuiesc o vacanță în Batumi. De fapt, planul e să cumpere toate biletele (pentru că e un zbor cu un avion mic) și să îl deturneze și să ajungă în Turcia. Doar că cei de la aeroport comasează cursa de Batumi cu una de Sankt-Petersburg. După un caz real.