The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Expoziții de bandă desenată @Anim’est 2017

News / 03 Oct 2017 / INSTITUTE.RO
  • Expoziții de bandă desenată @Anim’est 2017Vernisaj Pisica Patrata (fotografie de Ana Maria Bucur)
  • Expoziții de bandă desenată @Anim’est 2017Expozitie David Cooper (fotografie de Catalin Georgescu)
  • Expoziții de bandă desenată @Anim’est 2017Mural Cinetic 2 (fotografie de Catalin Georgescu)
1/3
Pentru că ediția 2017 celebrează benzile desenate, Anim’est completează programul generos de proiecții, evenimente și ateliere dedicate, cu o serie de expoziții de bandă desenată ale unor artiști internaționali și locali consacrați din industrie.

Dave Cooper @Apollo 111

La Apollo111, până pe 8 octombrie, invitatul special al ediției Anim’est de anul acesta, canadianul Dave Cooper, unul dintre cei mai apreciați artiști internaționali creatori de benzi desenate, expune lucrările care au servit drept inspirație sau chiar au fost folosite în realizarea scurtmetrajului său de animație „Absența lui Eddy Table”. Cu fani şi colaboratori precum David Cronenberg şi Guillermo del Toro, Dave Cooper creează un univers aparte, imediat recognoscibil. Reprezentând o combinaţie extravagantă a tuturor ideilor care-i trec prin cap, imaginile create de el nu lasă pe nimeni indiferent. Inspirat de nevinovăţia copilăriei, de episoadele umilitoare ale adolescenţei, de mâzgălituri spontane şi obsesii carnale, stilul său este complet unic şi mereu plin de surprize. „E probabil o încercare de a reflecta ambiguitatea realităţii: lucrurile simpatice nu sunt întotdeauna sinonime cu binele. Ticăloşii nu sunt neapărat periculoşi”, spune el.


Expozitie David Cooper (fotografie de Catalin Georgescu)

Graffiti @CINETic by Pisica Pătrată

În timpul festivalului, până vineri, 6 octombrie, Alexandru Ciubotariu, cunoscut ca Pisica Pătrată, va acoperi cu graffiti întreaga clădire a Centrului Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative – CINETic, de pe strada Tudor Arghezi 3b. Alexandru este unul dintre cei mai apreciați street artists din România, cunoscut și pentru benzile desenate, ilustrațiile, picturile, jucăriile urbane și animațiile sale. Este și fondatorul Muzeului Benzii desenate din București și coordonatorul unui volum despre istoria benzii desenate românești. Centrul CINETic găzduiește și o expoziție a lucrărilor sale, care poate fi văzută pe toată perioada festivalului.


Mural Cinetic (fotografie de Catalin Georgescu)

BD ROMÂNESC 

De asemenea, Alexandru Ciubotariu este și curatorul expoziției BD ROMÂNESC - Intersecţie între banda desenată şi animaţia românească, ce reunește lucrările a peste 30 de artiști locali. „Cu intenţia de a mă încadra cât mai bine în tema acestei ediţii a Festivalului Internaţional Anim’est, am încercat să alcătuiesc o expoziţie de intersecţie a două arte pe care le îndrăgesc iremediabil. Este vorba de banda desenată şi filmul de animaţie. Aceste intersecţii vin din ambele părţi: animatori prin definiţie care au creat şi bandă desenată, dar şi artişti de BD au ajuns să creeze film de animaţie. Chiar dacă au multe puncte comune, cele două arte sunt foarte diferite în limbajul folosit şi de aici aş aprecia mai mult realizările acestor peste 30 de artişti pe care am reuşit să îi expunem cu ocazia celei de-a 12 a ediţii a festivalului”, spune Alexandru. Expoziția poate fi văzută pe toată perioada festivalului, iar vernisajul ei are loc vineri, 6 octombrie, de la ora 20.00.


Vernisaj Pisica Patrata (fotografie de Ana Maria Bucur)

Le Dernier Cri – the dark side of comics @Carol53


Carol53 găzduiește, de asemenea, o expoziție din cadrul Anim’est, destinată exclusiv publicului peste 18 ani: e vorba despre Le Dernier Cri – the dark side of comics, o editură asociativă din Marseille, situată la antipozii naraţiunii şi ai ilustraţiei convenţionale. Le Dernier Cri promovează o formă de expresie decalată, la interfaţa artei brute, a benzii desenate experimentale şi a designului grafic deviant, prin producerea de obiecte artistice ieşite din comun. Vernisajul expoziției are loc vineri, 6 octombrie, de la ora 22:00, însă ea poate fi deja vizitată.

Toate expozițiile din cadrul Anim’est vor fi deschise publicului de asemenea vineri, în cadrul Nopții Galeriilor, până la ora 02.00.