The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Creative Kristiansand

Articol / 05 Dec 2018 / INSTITUTE.RO
  • Creative Kristiansand
  • Creative Kristiansand
  • Creative Kristiansand
  • Creative Kristiansand
  • Creative Kristiansand
  • Creative Kristiansand
  • Creative Kristiansand
  • Creative Kristiansand
1/8
La începutul lunii Noiembrie am făcut o vizită de lucru în Norvegia, Kristiansand, acolo unde, alături de partenerii de la IPP, am cunoscut o serie de organizații locale active în zona industriilor creative, din dorința de a pune bazele unor viitoare parteneriate bilaterale și de a dezvolta posibile colaborări cu aceștia.

Discuțiile avute au ajutat la conturarea unor posibile proiecte viitoare comune cu organizații importante din Norvegia și au fost foarte utile pentru o mai bună înțelegere a realității culturale actuale, dar și a strategiei culturale pe termen mediu și lung a Kristiansand-ului și maniera în care aceasta este integrată într-o strategie la nivel național și într-un masterplan de dezvoltare locală. 
 
Întâlnirile avute cu cele mai mari 3 organizații culturale locale, precum și cu o serie de cercetători și profesori de la Universitatea din Kristiansand au fost și o oportunitate de a evalua modul în care anumite aspecte ale abordării norvegiene pot deveni o sursă de inspirație pentru o strategie creativă locală în București.
Discuțiile au abordat atât concepte generale, cât și teme și subiecte punctuale și au reprezentat un adevărat transfer de know-how între organizațiile din România și cele din Norvegia. 
 
La sfărșit, am reușit, alături de cei de la IPP și organizațiile locale vizitate, să identificăm posibile activități viitoare comune, pe care sperăm să le dezvoltăm în cadrul Programului RO-CULTURA dar și a altor programe de finanțare din Europa.
Vizita fost efectuată în cadrul fondului pentru Inițiative Bilaterale finanțate de Programul RO-CULTURA, axa PA14 Antreprenoriat cultural, patrimoniu cultural, și schimb cultural.