The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Adriana Florea Băloiu „Incubator de rețete“ @ ICR Lisabona

Articol / 03 Sep 2018 / The Institute
  • Adriana Florea Băloiu „Incubator de rețete“ @ ICR Lisabona
  • Adriana Florea Băloiu „Incubator de rețete“ @ ICR Lisabona
  • Adriana Florea Băloiu „Incubator de rețete“ @ ICR Lisabona
  • Adriana Florea Băloiu „Incubator de rețete“ @ ICR Lisabona
  • Adriana Florea Băloiu „Incubator de rețete“ @ ICR Lisabona
1/5
Galeria Institutului Cultural Român de la Lisabona (Rua de Barão 10, Alfama) va găzdui în perioada 6 – 14 septembrie 2018 expoziţia de pictură digitală și instalație „Incubator de rețete“ a artistului vizual emergent Adriana Florea Băloiu. Vernisajul va avea loc în data de 6 septembrie, ora 21.00, în prezența autorului.

Spectacolul lumii poate fi copleșitor prin complexitatea și strǎlucirea actului și a butaforiei, dar de cele mai multe ori tace neobservat, neaplaudat, la un nesfȃrșit perpetuu. Şi nu pentru cǎ nu se terminǎ vreodatǎ, ci pentru cǎ participanţii, entuziaști și plini de resurse la ȋnceput ȋși epuizeazǎ rapid fondul emoţional și se rasfaţǎ ȋntr-o inerţie convenabilǎ, complice, supunȃndu-se cuminţi instrucţiunilor “liniei de montaj”. Spectacolul lumii este spectacolul individului. Ritmul personal, asimilat de ritmul exterior, constant, repetitiv, cu aceeași voluptate grotescǎ marcheazǎ pretextul de a cǎlători cǎtre copilǎrie și a ȋmprumuta din amintiri gestica plinǎ de libertate a copilului, pentru a portretiza conformismul necondiţionat care se instaleazǎ treptat ȋn evoluţia noastrǎ.
Aceastǎ serie de lucrǎri propune o satirǎ a tiparelor comportamentale, a psihologiei umane, ca derivate ale mecanismului social, printr-un monolog ludic prin care toate fricile și obsesiile legate de limitele noastre interioare și exterioare și caracterul sisific uman prind viaţǎ. (Adriana Florea Băloiu)

Adriana Florea Băloiu (n. 1979), filolog şi artist vizual, este licenţiată (2014) şi absolventă de master (2016) a Universitǎţii Naţionale de Arte Bucureşti, secţia Pictură, clasa prof. Petru Lucaci. Adriana este fondator şi curator al platformei de artă contemporană Go Art Projects şi al galeriei Go Contemporary şi membru al UAP din 2015. Adriana a fost membru al Comitetului International de Selecţie al Bienalei de Artǎ Contemporanǎ de la Florenţa din 2017. În anul 2017, a primit premiul “Woman Art Award 2017” cu ocazia expoziţiei “Woman’s Essence Show”, Paris, acordat de Musa International Art Space. În 2018, Uniunea Artiștilor Plastici din Republica Moldova i-a acordat premiul “Mihail Grecu” ȋn cadrul expoziţiei “Saloanele Moldovei 2018”. Din 2012 pȃnǎ ȋn prezent, Adriana a avut șapte expoziţii personale, atȃt ȋn ţarǎ, cȃt și ȋn strǎinatate, printre care “Rhinoceritis”, Galerie Fantom, Berlin 2017, “Jam in shoes”, Seabam Gallery (Kube Musette), 2017, “Another time”, Galeria Simeza, 2016 (Arta la Fereastrǎ) “Adinuţa și ursul ȋmpǎiat”, Go Contemporary (parte a Bucharest Biennale, 2016) și la Muzeul Brailei, 2015. Adriana a participat ȋn peste treizeci de expozitii de grup, printre care: “Azulejo, ȋn viziunea artiștilor romȃni” organizatǎ de ICR Lisabona la Muzeul Quinta da Cruz, Viseu, 2018, “Saloanele Moldovei”, Bacău, 2018, “Împreunǎ ȋn Europa” Galateca-Atelierhaus, Bucuresti-Aachen, 2018, Salonul Naţional de Picturǎ, București, 2017, “We Contemporary”, Roma, 2017, Woman’s Essence 2017, Espace Commines, Paris, “Walls”, Go Art Projects & Fantom, Berlin, 2016, Bienala Internaţională de Pictură Chişinău 2015, Florence Biennale X, 2015, “Dark Matter”, Berlin, 2015, “Tendencies in Contemporary Romanian Painting”, Berlin, 2015, “Metha-lan”, AnnArt Gallery, 2014, “UNArte 150 de ani. Picturǎ. Graficǎ. Sculpturǎ.”, Sala Dalles, 2014.