The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

4321 // Ready Set for Creative Board Talks: Mihai Gurei

Interviu / 22 Aug 2018 / INSTITUTE.RO
  • 4321 // Ready Set for Creative Board Talks: Mihai Gurei
1/1
Am început numărătoarea inversă până când vom afla selecția lucrărilor din expoziția centrală Diploma 2018, iar până atunci membrii board-ului creativ ne vorbesc pe scurt despre contactul cu industria și care sunt tips-urile lor pentru tinerii absolvenți, într-o serie de mini interviuri.

Am stat de vorbă cu Mihai Gurei, membru al board-ului pentru design de obiect și industrial. Mihai este Creative Director la Intro și promovează designul contemporan în România de cincisprezece ani prin intermediul showroom-ului Intro, dar și a celor câteva zeci de articole și interviuri publicate în presa de specialitate.Activează de curând și ca mentor și membru în juriul primului Accelerator din România specializat pe zona de design.



Pentru cei aflați la primul contact cu industria, Mihai răspunde:

4 cuvinte care descriu cel mai bine procesul tău de integrare în domeniul în care activezi astăzi.

Formația mea academică este de jurnalist, domeniul în care am și activat mai bine de zece ani. Pasiunea pentru design și artă a existat dintotdeauna și s-a concretizat ulterior în magazinul Intro, loc de conversie al intereselor mele în domeniul estetic.

3 lucruri pe care trebuie să le faci la început de drum pentru a reuși în domeniu.

1. Să studiezi înfocat istoria designului de obiect
2. Să lucrezi cât mai mult cu materiale, să le descoperi pe îndelete
3. Să experimentezi enorm fără teama de eșec și de impresia celorlalți

2 motive pentru care te-ai înscrie la Diploma dacă ai absolvi în 2018 o facultate vocațională.

1. Să ieși din zona de confort și să nu te temi că munca ta va fi judecată
2. Să ai ocazia să cunoști și alți tineri absolvenți, eventual din domenii conexe, cu care să poți colabora

1 încurajare pentru tinerii creativi.

Fiți autentici, nu vă temeți să fiți vulnerabili prin creațiile voastre.

***

Diploma 2018 se întâmplă în perioada 5-14 octombrie și cuprinde o serie de formate dedicate expunerii absolvenților de facultăți vocaționale în fața publicului larg și care, în același timp, încurajează interacțiunea între ei și seniorii din industriile creative.