The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

10 Premii pentru 10 ani de AFCN

News / 20 Ian 2016 / INSTITUTE.RO
  • 10 Premii pentru 10 ani de AFCN
1/1
Adminisistrația Fondului Cultural Național a organizat prima ediție a Galei Premiilor AFCN pentru organizații neguvernamentale și/sau manageri culturali.

„Aflate la prima ediție, premiile Administrației Fondului Cultural Național sunt inițiate pentru a marca un deceniu de investiție în cultura din România. Acest demers este menit a sublinia rolul creației artistice în modelarea identității colective, în promovarea valorilor morale  și spirituale  și contribuția sa la formarea societății de mâine”, a declarat Irina Cios, directorul AFCN.

În cadrul Galei, care a avut loc în sala Studio a Teatrului de Comedie, s-au decernat 10 premii, ce se adresează organizațiilor neguvernamentale, în semn de recunoaștere a contribuției la transformarea societății românești prin proiectele realizate și prin infrastructura culturală pe care au construit‐o.
Inițiativa s‐a conturat la finalul unui an aniversar și marchează și o relansare a Fondului Cultural Național prin completarea surselor de colectare. Împreună  cu juriul invitat, format din șapte membri, au fost definite câte cinci nominalizări pentru fiecare categorie.

Premiul pentru rezistență  în cultură, acordat unei organizații care continuă  să‐și desfășoare activitatea de peste 10 ani contribuind la configurarea scenei culturale, a revenit Asociației T.E.T, inițiatorul Festivalului Ideo Ideis. 

Premiul pentru intervenție în spațiul urban și/sau activare socială, acordat unei inițiative de activare a spațiului public care valorizează memoria colectivă și redefinește identitatea locului, a revenit Asociației Komunitas, cu proiectul “Spații urbane în acțiune”. 

Premiul pentru activare interdisciplinară, acordat unei inițiative care a implicat colaborarea dintre artiști și/sau specialiști din diverse domenii creative, a revenit Colectiv A, cu proiectul "Temps d’image".

Premiul pentru management cultural, acordat unei persoane care a contribuit prin activitatea depusă la demararea unui proiect important pentru creația contemporană și pentru comunitatea artistică și/sau la crearea unei structuri de referință, a fost înmânat doamnei Rarița Zbranca  (Federația Fabrica de Pensule). 

Premiul pentru comunicare și mediere culturală, acordat unui proiect care a vizat promovarea rolului culturii în modelarea societății, formarea de publicuri noi  și/sau dezvoltarea de audiențe, a fost decernat Asociației M3, cu proiectul "Susținem cultura în educație".

Premiul pentru incluziune socială și dialog intercultural, acordat pentru o inițiativă care a implicat grupuri minoritare și/sau categorii defavorizate, a revenit Asociației Culturale Replika.

Premiul pentru antreprenoriat cultural, acordat unei organizații care a derulat proiecte culturale sustenabile  și a promovat potențialul acestora de generatoare de venituri, a fost decernat Fundației InterArt Triade Timișoara. Pentru această categorie a fost nominalizată și Fundația Gala Societății Civile cu proiectul Romanian Design Week.

Premiul pentru soluții inovatoare în promovarea patrimoniului, acordat unei inițiative care contribuie la promovarea patrimoniului cultural prin activarea creației contemporane, a noilor medii și/sau prin activarea participativă, a revenit Asociației Zeppelin pentru proiectul "Halele Carol". 

Premiul pentru activarea patrimoniului imaterial, acordat unei inițiative care a adus în actualitate și a făcut relevant pentru societatea contemporană patrimoniul imaterial punându‐i în valoare resursele identitare, a fost înmânat de către Ministrul Culturii, domnul Vlad Alexandrescu, Asociației Alburnus Maior, pentru proiectul Fân Fest.  

Premiul pentru promovarea culturii române în lume, acordat unei inițiative care a activat colaborări și parteneriate internaționale în 2015 și a prilejuit întâlnirea publicului internațional cu artiști/producții artistice din România, a fost decernat doamnei Corina Șuteu, Asociația Film etc.