The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Seri de film UrbanEye la Anuala de Arhitectură București 2015

News / 01 Iul 2015 /
  • Seri de film UrbanEye la Anuala de Arhitectură București 2015
1/1
UrbanEye organizează seri de film în Grădina Universitarilor (str. Dionisie Lupu nr. 46), în cadrul Anualei de Arhitectură București 2015.

Joi, 2 iulie 2015, ora 21:30, UrbanEye deschide seria de proiecții de film cu producția Ruina (Germania, 2014). Turnul abandonat din Caracas devenit locuinţă pentru 750 de familii a trezit interesul întregii lumi devenind subiect de film. Ruina prezintă povestea slum-ului dezvoltat pe verticală dintr-o perspectivă nouă continuând calea deschisă de filmul Torre David, care a fost prezentat în cadrul UrbanEye Film Festival 2014. 
 
Miercuri, 8 iulie, și joi, 9 iulie, tot de la ora 21:30, proiecțiile vor continua cu alte două filme:  El hombre de al lado (Argentina, 2009) o ficțiune clădită pe conflictul dintre doi vecini care dezvăluie aspecte complexe ale vecinătății și The Age of Kommunalki (Italia/Rusia, 2013), care arată un tip de locuire în comun, în apartamente burgheze, rezultat al aplicării unui concept utopic de transformare socio-economică a orașelor similar cu cel aplicat în România anilor ’50. The Age of Kommunalki va fi prezentat cu această ocazie în premieră în România.  
 
Cele trei filme ridică întrebări despre importanța arhitecturii în viața de zi cu zi, despre buna vecinătate și despre spațiul comun și ilustrează diferit câteva aspecte ale conceptului „Construind Comunitatea” – tema evenimentului Anuala de Arhitectură București 2015.
 
În ultima zi de proiecție se vor deschide înscrierile pentru premiul UrbanEye pentru cel mai bun film inspirat din realitatea urbană românească. Premiul va fi decernat în această toamnă, la cea de-a doua ediție a Festivalului de Film UrbanEye.
 
Intrarea la proiecțiile de film este liberă. 
 
Serile de film sunt prezentate în cadrul Anualei de Arhitectură București 2015 de Asociația ARTA în dialog cu susținerea Ordinului Arhitecților din România filiala București.