The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Câștigătorii concursurilor de creație urbană „Culorile României”

Articol / 10 Mai 2016 / Miruna Boțîrcă
  • Câștigătorii concursurilor de creație urbană „Culorile României”
  • Câștigătorii concursurilor de creație urbană „Culorile României”
  • Câștigătorii concursurilor de creație urbană „Culorile României”
  • Câștigătorii concursurilor de creație urbană „Culorile României”
  • Câștigătorii concursurilor de creație urbană „Culorile României”
1/5
Concursurile de creație din cadrul celei de-a doua ediții a Campaniei Culorile României au ajuns la final. În concurs s-au înscris peste 200 de proiecte, toate prezentând proiecte de creații urbane. În urma selecției, 5 dintre aceștia au caștigat concursul de creație. 

Patru dintre cei câștigători vor ajunge la Constanța unde vor da altă față celor 4 vapoare . Acestea vor fi pregătite pentru a arată ca un exponat de artă urbană. 

Haideți să îi cunoștem pe câștigători:

Alina-Cristina Costea - va decora vaporul de la Gara CFR Constanța cu lucrarea “Geometric Sea”.
 
“În diverse culturi, albastrul este un simbol religios, aduce pace și poate ține spiritele la distanță. Efectul lui calmant, plăcut, face ca timpul să treacă mai ușor și mai frumos.” a declarat Alina.

Vaporul care se află în zona Pescărie va fi înfrumusețat de Bogdan Zimcea, el considerând lucrarea sa “perfect reprezentativă pentru Constanța”. 

Vapoarele de la intrarea orașului Constanța vor fi decorate de Dură Bebu. Lucrările sale se numesc: „Constanța, orașul Soarelui”, și „Carnaval”. Acesta este un proiect comun semnat Andrada Chioibaș și Raluca Mirela Dumitrașcu.
 
„Constanța este orașul asociat pentru totdeauna cu Soarele și cu Marea”, dar și orașul cu „un mozaic de culori, forme și sunete ce se materializează dând naștere unor senzații euforice, de sărbătoare, de carnaval”.

Fiecare dintre cei patru finaliști va primi, pe lângă satisfacția de a-și vedea creația expusă în public și suma de 3.000 RON.

Moving Art – “Pasărea Maiastră” este cel de al doilea concurs de creație destinat studenților din cadrul Universității Naționale de Artă București – UNARTE. De această dată „pânza” care va purta lucrarea câștigătoare nu va mai fi un vapor, ci o locomotivă, mai exact locomotiva care va pune în mișcare „Trenul Tineretului” în sezonul estival. Juriul a decis ca Adrian Felix Dărăbăneanu să fie cel responsabil pentru a da o nouă înfățișare locomotivei ce va străbate traseul București-Constanța.  
 
Juriul competiției Culorile României a fost format din reprezentanți ai Primăriei Constanța, CFR Călători, Muzeul de Artă Constanța, UNARTE- București, Universitatea Ovidius, Ministerul Turismului, Colegiul de Arte Regina Maria - Constanța, UAP - Constanța, Muzeul de Artă Populară Constanța, Policolor și Zaga Brand. Lor li s-a alăturat artistul vizual Carmen Nistor – Ambasador Culorile României 2015.

Campania Culorile României a debutat în 2015, odată cu aniversarea a 50 de ani de activitate a Policolor. Proiectul atinge două obiective majore: să sprijine satele în păstrarea identității locale și modernizarea peisajului urban. 
 
Parteneri instituționali – Primăria Constanța, CFR Călători, Muzeul de Artă Constanța

Parteneri educaționali
- UniversitateaNatională de Artă București – UNARTE, Universitatea Ovidius, Universitatea de Arte și Design Timișoara