The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

F A R - 12 Fotografi de Arhitectură din România

Articol / 26 Oct 2018 / The Institute
  • F A R - 12 Fotografi de Arhitectură din România
  • F A R - 12 Fotografi de Arhitectură din RomâniaF A R Book
  • F A R - 12 Fotografi de Arhitectură din RomâniaArthur Tintu
  • F A R - 12 Fotografi de Arhitectură din RomâniaDacian Groza
  • F A R - 12 Fotografi de Arhitectură din RomâniaLaurian Ghinitoiu
  • F A R - 12 Fotografi de Arhitectură din RomâniaOvidiu Micsa
  • F A R - 12 Fotografi de Arhitectură din RomâniaSerban Bonciocat
1/7
igloomedia organizează expoziția F A R | 12 Fotografi de Arhitectură din România, ce se desfășoară în perioada 1-11 noiembrie la ARCUB Gabroveni (Lipscani 84-90) și surprinde creația a 12 fotografi de la noi și viziunea lor asupra arhitecturii și spațiului în general.

Expoziția propune o incursiune generoasă în dimensiunea fotografiei arhitecturale, un domeniu emergent în spațiul românesc. Motivul acestui demers de deschidere către public a fotografiei de arhitectură e întru totul justificat: trăim astăzi, mai mult decât oricând, într-o lume a imaginii și a hedonismului vizual. Clădirile și spațiile proiectate de arhitecți trăiesc la rândul lor prin imagini, iar felul în care ne raportăm la spațiul construit spune ceva și despre propria noastră identitate.

Lucrările expuse redau complexitatea și sensul imaginii arhitecturale și ne ajută să-i înțelegem legitățile de alcătuire. Nu întâmplător, majoritatea fotografilor selectați sunt și arhitecți: Alexandru Crișan, Cosmin Dragomir, Vlad Eftenie, Laurian Ghinițoiu (inclus anul acesta în lista scurtă de la Architectural Photography Awards), Dacian Groza, Radu Malașincu, Andrei Mărgulescu, Ovidiu Micșa, Vlad Pătru, Ștefan Tuchilă, Arthur Țințu și Șerban Bonciocat.

Expoziția va prilejui și apariția albumului 12 Fotografi de Arhitectură din România în colecția igloobooks, care va cuprinde un decupaj relevant din creația fotografilor amintiți, precum și interviuri care întregesc profilul inconfundabil al fiecărui fotograf în parte. Albumul conține, de asemenea, texte teoretice semnate de Augustin Ioan, Iosif Király și Dorin Ștefan, iar prefața îi aparține lui Françoise Pamfil.

Din programul expoziției fac parte și 2 conferințe:
  • vineri, 2 noiembrie, ora 18:00, Vlad Eftenie, lect. dr. arh. la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, va susține o conferință despre fotografia de arhitectură, la care sunt așteptați toți cei pasionați de fotografie, dar și cei care abia descoperă domeniul.
  • luni, 5 noiembrie, ora 18:00, Andrei Mărgulescu, asist. dr. arh. la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, va susține conferința Povești de oraș, inspirată de proiectul său omonim, de explorare a periferiilor Bucureștiului.

  • Pe parcursul expoziției, vizitatorii vor putea vota fotograful preferat, iar igloo va oferi, prin tragere la sorți, 12 albume 12 Fotografi de arhitectură din România și 17 reviste igloo (cel mai recent număr, #186, dedicat kitsch-ului în arhitectură și care marchează aniversarea igloo 17 ani).