The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Pe harta Cartierului Creativ // Cumulus Architecture

Articol / 27 Noi 2017 / INSTITUTE.RO
  • Pe harta Cartierului Creativ // Cumulus Architecture
  • Pe harta Cartierului Creativ // Cumulus Architecture
  • Pe harta Cartierului Creativ // Cumulus Architecture
1/3
Cumulus a creat și lansat o nouă identitate comună a birourilor de arhitectură PZP, SYAA și ARXTUDIO, în 2017. Această identitate reprezintă dorința arhitecților parteneri de a oferi nu doar mai mult, ci și mai bun, crescând standardele serviciilor de arhitectură pentru a întâlni provocările lumii fascinante în care trăim.
Cumulus a aniversat pe 5 decembrie un an și cu acest prilej proiectele Cumulus au fost prezentate printr-o expoziție dedicată.
 
ISTORIC
CUMULUS reprezintă fuziunea dintre cele trei birouri de arhitectură, ARXTUDIO PZP și SYAA, care a avut loc în ianuarie 2017, după o perioadă de colaborare între cele trei. Echipa Cumulus este formată din 40 de arhitecţi și oferă servicii integrate de proiectare, urbanism, arhitectură, design, cu experienţă în proiecte rezidenţiale, birouri, zone industriale, restaurare și reabilitare a spaţiilor publice și interioare.
 
RELAŢIA CU CARTIERUL CREATIV
Clădirea Universul este o conversie funcţională a unui spaţiu de producţie tipografică (fosta tipografie Universul), care a fost consolidat și reabilitat pentru a deveni clădire de birouri. Proiectată de biroul Cumulus - (PZP, la acea vreme), clădirea a devenit, prin selecţia chiriașilor și oferta culturală pe care aceștia o propun orașului, o destinaţie în sine.

EVENIMENTE
Cumulus, prin natura sa, este un birou de proiectare. Organizează anual evenimente prin care comunică ideile cu care lucrează, încercând să aducă oamenii împreună sub un scop comun: the greater good. 
Participă în fiecare an la Noaptea Birourilor de Arhitectură, proiect dezvoltat de Romanian Design Week, seară când deschid larg ușile pentru public, colaboratori și curioși și stau la dispoziţia lor pentru orice discuţie, într-o atmosferă destinsă, de petrecere.

PROIECTE
Sunt implicaţi într-un proiect amplu pentru spaţiul public urban al Bucureștiului, alături de alte 10 birouri, susţin Asociaţia De-a arhitectura pentru că cred în educaţie, în scopul unei bune cunoașteri a arhitecturii și a beneficiilor care decurg de acolo. Încearcă să rămână implicaţi în iniţiative care au ca scop pe termen mediu îmbunătăţirea stilului de viaţă urban, dar și a mediului profesional. 

CARTIERUL CREATIV = COLABORARE
În Cartier se pot implica concret punând la dispoziţie spaţiul Cumulus pentru diverse evenimente, dar pot colabora și cu echipe mai mici sau mai mari, în proiecte culturale.