The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Cum să îți pregătești portofoliul dacă ești arhitect

News / 12 Oct 2016 / INSTITUTE.RO
  • Cum să îți pregătești portofoliul dacă ești arhitect
  • Cum să îți pregătești portofoliul dacă ești arhitect
  • Cum să îți pregătești portofoliul dacă ești arhitect
  • Cum să îți pregătești portofoliul dacă ești arhitect
  • Cum să îți pregătești portofoliul dacă ești arhitect
  • Cum să îți pregătești portofoliul dacă ești arhitect
1/6

Anul acesta, DIPLOMA a pregătit o serie de activități care vin în ajutorul studenților și absolvenților facultăților creative din București. 
 
Prima dintre ele propune tinerilor arhitecți și graficieni câte o sesiune de Portfolio Reviews în cadrul căreia profesioniști din cele două domenii le vor evalua portofoliile și le vor da sfaturi despre cum să le îmbunătățească. 
 
Pentru a merge pregătiți la întâlnirea cu specialiștii, pe 13 octombrie, tinerii arhitecți își pot lua notițe cu ocazia întâlnirii deschise "Cum să te pregătești pentru Portfolio Reviews @DIPLOMA".
Întâlnirea face parte din programul festivalului Creative Est, va începe la ora 11:00 și are loc la Sediul Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”, Sala A2, etaj 2 - Facultatea de Arhitectură, corpul vechi, Str. Academiei nr 18-20. Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile.
 
Participanții vor putea afla mai multe detalii despre ce înseamnă un portofoliu de arhitectură reușit, cum să își organizeze proiectele, ce să păstreze și ce să scoată și cum ar trebui să se prezinte pe data de 23 Octombrie la Portfolio Reviews în cadrul DIPLOMA. 
Speakeri: Adrian Soare (SYAA), Andrei Șerbescu (ADN BA), Attila Kim, Oana Coarfă (Republic of Architects)
 
Adrian Soare este Absolvent al Institutului de Arhitectură Ion Mincu din București. La scurt timp dupa absolvire a înființat biroul de Arhitectură UrbanCult cu care a câștigat numeroase premii și distincții. Printre cele mai importante se numără concursurile Europan Riga, Lituania în 2004, Europan Lamia, Grecia în 2002; Bienala de Arhitectură București 2004, Medalia Bienalei, secțiunea Arhitectura clădirilor pentru Proiectul Casa Plesca, Mogoșoaia. Începând cu anul 2000 a fost pentru 5 ani Asistent la Facultatea de Arhitectură UAUIM. În 2006 a înființat împreună cu Eliza Yokina biroul de arhitectură SYAA. În prezent, pe lângă munca de proiectare din cadrul biroului, este din 2010 vicepreședinte al Ordinului Arhitecților din România.

Andrei Șerbescu trăiește și lucrează în București. A absolvit Facultatea de Arhitectură din cadrul UAUIM în 2002 și este unul dintre cei doi parteneri care au fondat biroul de arhitectură ADNBA în 2003. Proiectele biroului au fost recunoscute și apreciate cu numeroase premii în concursuri naționale și internaționale, fiind în mare măsură publicate în volume de specialitate, ultima carte apărută („Locuind împreună. 6 blocuri de ADNBA”, 2014) dezbătând problema locuirii colective în Bucureștiul actual. Din 2002, Andrei Șerbescu predă în cadrul atelierelor de proiectare de la UAUIM, finalizând în 2011 o teză de doctorat care tratează arhitectura vernaculară în România contemporană.

Attila KIM este membru fondator și partener al atelierelor de arhitectură Studio Kim Bucșa Diaconu (SKBD) și Lundi Et Demi, iar începând din 2012 desfășoară activitate profesională independentă. A studiat arhitectură la Univeristatea Tehnică din Cluj Napoca și a avut burse de studii în Slovacia, Statele Unite ale Americii și Olanda. Attila Kim a fost membru al juriilor concursului pentru Pavilionul României la Bienala de Arhitectură de la Veneţia în 2010 și a Anualelor de Arhitectură Mureș 2015, Brașov 2014, București 2013, respectiv Timișoara 2008.
Attila KIM a fost comisarul participării României la cea de a 15-a ediție a Expoziției Internaționale de Arhitectură de la Veneția. 

Oana Coarfă a studiat arhitectura la UAUIM Bucureşti şi Technische Universiteit Delft, Olanda. A câştigat premii pentru arhitectura de interior - din partea World Space Creators Award Japonia 2010, design de obiect - Delta Studio in 2012. Din 2007, Oana Coarfa este partener în Republic of Architects. În 2013, a înființat c a b i n e t, design de produs. Oana Coarfă locuiește și lucrează în București.
 

Sesiunea de Portfolio Reviews dedicată arhitecturii, din programul DIPLOMA 2016, va avea loc pe 23 octombrie, de la ora 11:00, la cafeneaua The Institute. Dacă dorești să participi, înscrie-te aici.