The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Creative Business Cup caută antreprenori creativi

Articol / 22 Iun 2016 / Miruna Boțîrcă
  • Creative Business Cup caută antreprenori creativi
1/1
Anul acesta România partcipă, pentru al cincilea an, la una dintre cele mai mari competiții internaționale din sectorul industriilor creative, numită Creative Business Cup (CBC). Competiția se va desfășura în Copenhaga, în luna noiembrie. Cei mai creativi antreprenori români își pot pune la bătaie ideile pentru premii, atât cash, cât și în servicii de peste 100.000 de dolari și expunere în mediul internațional de afaceri, în fața unor posibili investitori și parteneri.

În România, competiția este organizată de către GEA Strategy & Consulting, companie ce spijină star-up-urile inovatoare prin mai multe programe, în parteneriat cu NOD MakerSpace și cu sprijinul Banca Transilvania, partener al creativității. 

La Creative Business Cup 2016 intră în concurs cele mai bune idei din domeniile: design, arhitectură, arte și meșteșuguri, publicitate, film, video și fotografie, artele spectacolului, muzică, modă, gastronomie, edituri și presă, radio și televiziune, software, aplicații pe computer și publicații virtuale, jucării și jocuri. 

Antreprenorii trebuie să aplice cu un produs/ serviciu din sfera industriilor creative care să fie cel puțin în stadiul de prototip și să aibă potențial de a fi dezvoltat și la nivel internațional.

Înscrierile au loc în perioada 21 iunie - 6 iulie prin completarea unui chestionar cu detalii despre idee (descrierea pieței, nevoia identificată, echipa) în limba engleză, care se găsește aici.

În prima etapă vor fi selectați 5 antreprenori creativi, care vor primi consultanță gratuită în materie de business și workshop-uri de fundraising și pitching, urmând ca în luna august, pe baza unui pitch, să fie ales câștigătorul.

Câștigătorul selecției românești va concura pentru titlul de World’s Best Creative Entrepreneur și își va susține ideea în fața unui juriu format din circa 20 de experți internaționali, la Copenhaga, una dintre cele mai efervescente capitale europene din punctul de vedere al designului și industriilor creative.
 

Creative Business Cup
are loc în cadrul Global Entrepreneurship Week (GEW), cel mai mare eveniment din lume dedicat start-up-urilor și antreprenorilor. Printre susținătorii GEW se numără președintele american Barack Obama, fostul lider de stat Bill Clinton și renumitul om de afaceri britanic Richard Branson.