The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

BRAȘOVUL CREATIV interconectează Brașovul cu rețelele industriilor creative

News / 27 Oct 2016 / INSTITUTE.RO
1/0
Clusterul pentru Inovare si Tehnologie Brasov a dezvoltat începând cu luna septembrie proiectul Brașovul Creativ, un concept ce și-a propus să mediatizeze creatori locali și naționali către publicul larg, astfel încât oamenii să interacționeze cu produse de design românesc autentic.  

„Anul acesta ne-am propus să aducem în fața publicului artiști, designeri, arhitecți, oameni ce fac parte din industriile creative și vor expune obiectele create de ei. Începem astfel, împreună demersul de educatie ce tinde către o cultură a responsablității locale și ne asumăm misiunea de a informa brașovenii de ce resurse creative dispune zona.” declară dl Ionuț Ţaţa, președintele Clusterului pentru Inovare și Tehnologie Brașov.
 
Publicul din Brașov și turistii aflați în oras au avut ocazia să achiziționeze sau să interacționeze cu produse precum:  ceasuri, jucării din placaj de fag sau din carton, căsuțe de păsări, puzzle și șorțuri de maker, papioane, bijuterii de autor din hârtie, mici piese de mobilier sau corpuri de iluminat, alături de produse de design cu plante integrate. Vă invităm să le citiți povestea detaliată accesând pagina dedicată evenimentului. În cadrul aceluiași proiect am avut plăcerea de organiza și 3 sesiuni musicale: o petrecere cu tema Vinyl Rum Tapas&Wine, un concert live Helen și o seară DJ în intervalul 21-23 octombrie. 
 
Prin intermediul acestui proiect am interconectat Brașovul la rețelele naționale și internaționale ale industriilor creative și continuăm demersul de a transforma regiunea într-un pol al inovațiilor în tehnologie și a colaborărilor cu industriile creative ce aduc valoare adaugată în orice afacere de succes.
Brașovul Creativ este un proiect despre creativii locali din Brașov. Ne propunem să îi aducem în fața publicului local și să le facilităm interacțiunea cu alți creativi din țară. 
 
Proiectul este cofinanțat de Consiliul Județean Brașov și realizat alături de Creative Est, festival regional al industriilor creative.